Drak fire flasker vin om dagen: Blev 107 år gammel

30/5/20 06:30

Per Broch

Han blev 107 år gammel, selvom han drak fire flasker vin hver eneste dag. Foto: Shutterstock
Det er ikke altid, der er en sammenhæng mellem livsstil og alder. Der er altid nogen, der falder helt udenfor nummer, når man kigger på alder og livsstil.

Der er stadig så mange ubekendte i forhold til, hvad der skal til, hvis man skal leve rigtig længe. Et af de mest kendte eksempler er måske den mytiske guitarist Keith Richards, der ud fra sin livsstil burde være bukket under for længst.

Et andet lidt særligt eksempel er spanieren Antonio Docampo García, der blev 107 år gammel. Bare alderen i sig selv er usædvanlig, og det bliver endnu mere mystisk, når man kigger på hans livsstil. Fire flasker vin konsumerede han hver eneste dag. En dosis, der slet ikke kan kaldes mådeholden og slet ikke anbefales af nogen sundhedsmyndigheder.

50 år med fire flasker vin

Da Antonio døde, boede han sammen med sin søn, Manuel, i byen Vigo.

Sønnen forsikrede alle om, at hans far i næsten 50 år drak "to flasker vin til sin frokost og to til sin aftensmad."

"Når vi var hjemme, kunne vi to drikke mere end 200 liter vin om måneden. Han drak aldrig vand," fortalte Manuel til den lokale avis 'La Voz de Galicia'.

Ifølge sønnen var hemmeligheden, at den vin, faren drak, kom fra en bestemt produktion, der var helt naturlig og uden konserveringsmidler, sulfitter eller andre kemikalier.

De fire flasker vin var dog ikke det eneste alkohol, den aldrende mand indtog. Hver aften blev der suppleret med et brandy-shot.

Antonio Docampo havde fire børn, syv børnebørn, 10 oldebørn og et barnebarn.