Ekspert advarer mod den farlige sol trend

23/6/22 05:34

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En ekspert advarer nu om en farlig sol trend, der florerer på TikTok.

Sommeren er endelig over os, og mange vil prøve at opnå et solkysset look, uanset om det er gennem gradvis solbadning eller et besøg hos den lokale spraytan klinik.

Naturligvis bør opnåelse af en flod glød ikke ske på bekostning af dit helbred, og skønhedselskere skal være forsigtige, når det kommer til nye sol-trends uanset hvor populære sådanne metoder måtte være.

Især én tendens har fået hudplejeeksperter til at se rødt, og de har nu advaret folk om at tænke sig om en ekstra, før de følger trop. Det skriver Mirror.

Dette såkaldte "life hack" blev for nylig delt af TikTok-influencer Miriam Mrovili, og går ud på at blande fugtighedscreme og vand i en sprayflaske. Denne blanding påføres derefter på en persons hud både før og under solbadning, hvilket resulterer i, hvad Miriam beskriver som en "beaut tan".

En TikTok-video, hvor Miriam kan ses bruge cremen, er blevet set mere end 5,4 millioner gange, og en lang række følgere er allerede ivrige efter at prøve det selv.

Det var dog ikke alle, der var lige imponerede, da de bad Miriam sørge for, at hun også påfører masser af solcreme og minde hende om, at hendes hud er "så værdifuld."

Som svar på flere bekymrede kommentarer bekræftede Miriam, der går under brugernavnet @mimosaaaxo, at hun faktisk havde påført solbeskyttelse først.

"Vi bruger Purito Centella grøn ansigtssolcreme (SPF 50) blandet med vores ansigtsfugtighedscreme på vores ansigter og gnider derefter solcreme ind på vores kroppe," forklarede hun.

Hudplejeeksperter hos JustMyLook har siden udstedt følgende advarsel vedrørende tippet: "Vi fraråder kraftigt at foretage dette 'life hack'. Ikke kun er processen usikker, men udsættelse for solen på denne måde uden beskyttelse kan i alvorlig grad øge risikoen for solskoldning, som kan føre til hudkræft."

"Vi anbefaler, at du bærer en SPF på 30 eller mere og anvender den 15 minutter før du udsætter din hud for solen," tilføjede eksperterne.