Ekspert afslører: Dette gør bare én dåse Coca-Cola Light ved din krop

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny undersøgelse har fundet ud af, hvilken indflydelse en dåse Coca-Cola Light vil have på din krop – på blot en time.

Mest læste i dag

Til trods for, at Coca-Cola Light bliver markedsført som værende et sundere alternativ til normal Coca-Cola på grund af manglen på sukker, har det at drikke en dåse med Coca-Cola Light alligevel indflydelse på din krop.

Eksperten Niraj Naik, der er kendt under navnet The Renegade Pharmacist, har lavet en guide, der afslører, hvad Coca-Cola Light minut for minut gør ved din krop, og hvordan virkningerne kan påvirke dig.

Det er dog vigtigt at understrege, at du ikke skal være alt for bekymret. Som med mange andre ting, der udgør en form for sundhedsrisiko, handler det ikke om at undgå det helt, men at indtage det med måde, skriver LADbible.

Tidligere undersøgelser, der har set nærmere på virkningen af at drikke Coca-Cola Light eller andre læskedrikke med kunstige sødestoffer, har vist, at det kan fremme vægtøgning, selvom de ikke indeholder kalorier eller sukker.

Ifølge Niraj Naik vil der indenfor 10 minutter af, at du har drukket en dåse Coca-Cola Light sker en indvirkning på både dine tænder og din krop.

"Fosforsyren angriber emaljen i dine tænder, mens de kunstige sødestoffer som aspartam rammer dit system," forklarer han.

"Aspartam kan udløse smagsreceptorer og narre din krop til at tro, at den lige har forarbejdet sukker."

20 minutter efter at have drukket den, vil din krop skifte til, hvad han kalder for 'en fedtlagringstilstand'. Hertil advarer han om, at en Coca-Cola Light faktisk kan udløse insulin, ligesom det er tilfældet med en normal Coca-Cola.

Flere undersøgelser har endda vist, at der faktisk er sammenhæng mellem kunstigt sødede læskedrikke såsom Coca-Cola Light og en højere risiko for at få type 2-diabetes.

40 minutter efter at have drukket din Coca-Cola Light, vil kombinationen af koffein og aspartam producere en 'kortvarig, men vanedannede rus', som ikke er ulig kokain.

Hvis du drikker for mange kunstigt sødede drikkevarer, kan det ende med at gøre din hjerne overstimuleret og gøre dig mentalt udmattet.

Efter omtrent en time, begynder din krop igen at have lyst til en form for sukkerhold snack eller drik. Samtidig vil man faktisk også være både mere sulten og mere tørstig, end man var, inden man drak en Coca-Cola Light.

I og med, at du faktisk ikke har indtaget noget sukker, vil kroppen være mere tilbøjelig til at ville have sukkerholdig mad eller drikke, hvilket forlænger den usunde cyklus.

Det bliver dog slået fast, at man sagtens kan drikke Coca-Cola Light, men som med alle andre læskedrikke, er det noget, der skal ske med måde.

Anbefalet til dig