Ekspert med vild afsløring: Derfor må du ALDRIG prikke dine bumser

13/09/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du har en bums- så skal du holde fingrene langt væk.

Mest læste i dag

Mens næsten alle har prøvet at vågne op med en grim rød knop i ansigtet på et eller andet tidspunkt, har en førende praktiserende læge afsløret, hvorfor du aldrig bør pille i en bums.

Dr. Raj Arora, fra Windsor, har delt, hvordan det kan gøre din hud endnu værre, og hvorfor du i stedet for at pille bør bruge cremer til at tackle uren hud.

Hun spurgte sine 34,000 følgere på TikTok: "prikker du bumser?"

"Jeg ved godt, det er virkelig fristende at poppe en bums, når den er lige der på hudoverfladen, men her er grunden til, at du ikke bør gøre det," sagde hun i videoen.

"At prikke en bums vil ikke nødvendigvis fjerne problemet. Det kan faktisk skubbe pus og bakterier dybere ind i huden. [Bumssprængning] kan resultere i mere hævelse og rødme, hvilket faktisk gør bumsen mere synlig. At klemme og springe bumser kan også føre til sårskorper, rødme, ardannelse og hyperpigmentering, som kan tage måneder at gå væk," fortalte hun sine følgere.

Hun advarede om, at 'nogle særlige ardannelser kan blive permanente. Så så at klemme dem er ikke vejen frem.

Dr. Raj har nogle tips, hvis du vil have din bums til at forsvinde, og nævner medicin som et passende middel.

"Du kan påføre visse geler eller cremer som 5 procent benzoylperoxid. Dette kan være med til at tørre bumsen ud og reducere dens udseende," sagde hun.

Andre håndkøbscremer, hun anbefalede, inkluderer medicinske cremer eller behandlinger, der indeholder salicylsyre, en beta-hydroxysyre [der] hjælper med at tilstoppe porerne og hjælper med at behandle og slippe af med acne. Det skriver DailyMail.

Afslutningsvis sagde eksperten, at hvis du har mange udbrud, så kan du henvende dig til din læge eller hudlæge.

Anbefalet til dig