Én dansker indlagt og yderligere to i corona-karantæne

Sundhed
Coronavirus Covid-19
De hjemvendte danskere udviser ikke tegn på sygdom, men alligevel sættes to i hjemmekarantæne, mens en enkelt dansker slet ikke nåede hele vejen til Roskilde. Foto: Shutterstock
Et fly med ti evakuerede danskere landede i natten til mandag i Roskilde. Ingen af de evakuerede har udvist tegn på sygdom, men to vurderes til at have været så tæt på potentielle smittekilder, at de holdes i karantæne i 14 dage.

Mest læste i dag

En enkelt dansker nåede dog ikke hele vejen til Roskilde Lufthavn, da vedkommende allerede søndag blev indlagt på et hospital i Bruxelles. Her udviste den rejsende tegn på sygdom, og der blev således ikke taget flere chancer og den berørte måtte afbryde sin hjemrejse for at blive indlagt i Belgien.

De ti, der er landet i Roskilde, har det ifølge Sundhedsstyrelsen godt og ingen af dem viser sygdomstegn. Der er dog to personer, hvor det vurderes, at de har været i en særlig risikozone for at være smittede. De bliver derfor sat i hjemmekarantæne i 14 dage.

"Vi havde to overlæger ude i lufthavnen, som tog imod de hjemvendte. Vores læger fik oplysninger fra forsvarets læge, og de har snakket grundigt med hver enkelt af de ti, for at få oplysninger om både deres ophold i Kina og deres hjemrejse. På den baggrund har vi foretaget en konkret risikovurdering af hver enkelt ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer," siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, i en pressemeddelelse.

Risiko for Covid-19

De resterende i den hjemvendte gruppe, vurderes til at være i en lav risikogruppe i forhold til smitte af Covid-19. Anne-Marie Vangsted oplyser  at alle personerne er blevet 'grundigt informeret om forholdsregler'.

Hvis nogen udviste sygdomstegn, så ville de evakuerede ikke være vendt hjem til Danmark. Det var præcis, hvad der skete for den nu indlagte danske i Belgien. 

 

Anbefalet til dig