Endnu en dag med mange nye smittede: Torsdagens tal også høje

15/10/20 12:05

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Torsdag er der igen mange nye coronasmittede.

Onsdag i denne uge skete der stort set en fordobling i det dagligt antal danskere, som er blevet smittet med coronavirus i det forgangne døgn. Gårsdagens 492 nye smittede kommer ellers efter en periode, hvor tallet har været dalende. 

Efter en opblusning i sensommeren iværksatte regeringen igen landsdækkende coronarestriktioner, der bl.a. betyder, at nattelivet nu lukker klokken 22. Håbet fra myndighedernes side er, at det kan være med til at 

Torsdag er tallet igen i den tunge ende. Det seneste døgn er 430 blevet testet positive for coronavirus. Antallet af indlagte er uændret siden onsdag, men to smittede personer er døde det seneste døgn. 

Udsatte får corona-skældud

Hvert år fejrer Dansk Blindesamfund Den hvide stoks dag, ved at sætte fokus på det uundværlige hjælpemiddel. I år handler det om Corona. For som så mange andre i samfundet giver coronarestriktionerne særlige udfordringer for danskere med synshandicap.

Det kan være vanskeligt at holde den korrekte afstand i bussen eller i køen i supermarkedet, når man har svært ved at se, hvor man selv står.

”Vores medlemmer oplever at bliver skældt ud eller irettesat af borgere, når de kommer til at gå for tæt på. Det er helt forståeligt, at folk er på vagt, men sagen er bare, at mange af vores medlemmer simpelthen ikke kan se, hvor tæt på de står,” forklarer Thorkild Olesen, der er Landsformand for Dansk Blindesamfund og formand for Danske Handicaporganisationer.

Han vil gerne bruge dagen på at opfordre seende til at give et hjælpende blik.

”Hvis du møder en person med synshandicap og hvid stok, som kommer for tæt på dig eller andre, så sig helt fredeligt til personen, at nu bliver vi lidt for tætte. Vi vil heller ikke smittes - så vi flytter os gerne,” siger landsformanden.