Hvis der er én frugt, der er god at spise, er det bananen. Selvom det er nødvendigt at skrælle den før spisning, er det hverken besværligt eller tidskrævende at indtage en banan.
Ud over det er bananen rig på fibre, kalium, vitamin B6 og vitamin C. Dog skal man være opmærksom på, at den ikke bør blandes med visse fødevarer, advarer ernæringseksperter.
En mellemstor banan indeholder omkring 89 kalorier, hvoraf 75 procent er vand. Den har 1,1 gram protein, 22,8 gram kulhydrater, 12,2 gram sukker og 2,6 gram fibre, ifølge Healthline, hvilket gør den til en fremragende snack.
Bananer kan kombineres med mange fødevarer, men der er fem, som ikke er så kompatible med bananer og kan føre til fordøjelsesproblemer og andet ubehag, forklarer den spanske udgave af Huffington Post.
Det første, man bør undgå at kombinere med bananer med, er appelsin. Kombinationen af de to frugter kan føre til fordøjelsesproblemer som kvalme og hovedpine.
Rødt kød bør heller ikke spises sammen med banan, da purinerne i frugten ikke bør indtages sammen med det høje proteinindhold i kød. Sammen kan de skabe en gæring, der forårsager luft i maven.
Den tredje fødevare, der ikke bør kombineres med banan, vil overraske og måske skuffe nogle - nemlig is. Eksperter anbefaler at undgå denne kombination, da den kan forårsage mavepine. Man bør også undgå at blande banan og mælk, fordi det er en meget kalorierig kombination.
Endelig anbefaler eksperterne heller ikke at kombinere banan og avocado. Begge frugter har et højt indhold af kalium, som - hvis det indtages i store mængder - kan føre til et såkaldt spike af kalium i blodet (kendt som hyperkalæmi), skriver Huffington Post.
De fem nævnte kombinationer vil ikke altid give problemer, men det er naturligvis en god idé at undgå dem for at være på den sikre side.