Få danskere ved det: Disse 5 ting bør du altid gøre, før du drikker din morgenkaffe

Af: Ida Hansson

|

18/08/2023

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperter har afsløret de fem ting, du bør gøre, før du drikker den tiltrængte morgenkaffe.

Lige nu læser andre også

Ernæringseksperten Gabi har sagt, at en forsinkelse af dit tidlige koffeinindtag kunne øge dit energiniveau og forbedre dit generelle helbred.

"At understøtte din morgenkaffe-rutine med nogle smarte praksisser kan være en game changer for dit generelle velvære," tilføjede hun. Hvem siger nej til det?

Sundhedsguruen hævdede, at indtagelse af kaffe på tom mave kan skubbe din krop til stresstilstand. Det kan derefter frigive hormoner som adrenalin og kortisol, som kan forårsage en overstimuleret reaktion.

Heldigvis er der fem måder at bekæmpe dette på.

1. Vand

For det første rådede Gabi folk til at drikke masser af vand, før den første kop kaffe.

Ideelt set bør dette vandet have stuetemperatur - og et skvæt citron, da det kan hjælpe fordøjelsen, tilføjede hun.

2. Næringsstoffer

Det andet tip er at starte dagen med et måltid fyldt med fibre og protein for at balancere dit blodsukkerniveau.

"Forhøjet blodsukker kan udløse betændelse og sætte os op til at være på en blodsukker-rutchebane resten af ​​dagen, og derved tanke vores energiforsyning," sagde Gabi ifølge The Sun.

Hun foreslog at få chiagrød eller en skål fuld af grøntsager og frugt til morgenmad.

3. Motion

På trods af risiciene drikker nogle mennesker kaffe, før de går i fitnesscenteret, da det kan gøre træningen mindre hård.

Men eksperter hævder, at det kan udløse angst og få dig til at ryste under din træning.

Gabi rådede folk til at lave en eller anden form for fysisk aktivitet, før de drikker kaffe, og gøre kaffen til en "post-gym godbid".

"Inden for den første time, efter at vi vågner, stiger og falder vores kortisolniveau ideelt set akut og falder i en reaktion kendt som vores cortisol-opvågningsrespons. Denne stigning og fald af kortisol repræsenterer et sundt nervesystem og har faktisk en stor indflydelse på vores immunforsvar og endda risikoen for autoimmun udvikling," sagde Gabi.

4. Tålmodighed

At forsinke koffein i mindst 90 minutter fremmer høje energiniveauer i løbet af dagen, ifølge Gabi.

Men hun erkender, hvor svært det er at modstå lysten om morgenen. Heldigvis er der et alternativ.

5. Dagslys

"At få naturlig lyseksponering inden for den første time eller deromkring efter at vågne er en fantastisk måde at understøtte optimal hormonbalance," sagde Gabi.

Morgenlyseksponering er en enorm regulator af døgnrytmen, og lyseksponering udløser den sunde frigivelse af kortisol om morgenen for at understøtte kroppens naturlige rytme.

Gabis råd følger ekspertvejledning om, at det at drikke kaffe kan give et boost i soveværelset.

Koffein og nitrogenoxid får dine blodkar til at slappe af og udvide sig, hvilket øger flowet til penis, har videnskabsmænd sagt. Dette kan angiveligt reducere din risiko for erektil dysfunktion.

Samtidig afslørede videnskabsmænd, hvordan et stænk mælk kunne give din kaffe et sundt boost.

Proteiner fra mælk kan hænge på antioxidanterne og hjælpe kroppen med at opsuge mere af dem. Laboratorieeksperimenter fra Københavns Universitet viste, at dette fordoblede effektiviteten af ​​polyfenoler, der findes i kaffe.

Anbefalet til dig