Få en stærk hjerne: Her er 6 uventede fordele ved at spise valnødder

21/7/22 10:15

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Snup du dig bare en valnød eller to!

I disse tider bliver der talt meget om begrebet ‘superfood’. Det dækker over fødevarer, som er rigtigt gode for ens krop.

Og nogle af de bedste af slagsen er faktisk de madvarer, som man har spist for deres gavnende effekter i årtusinder. Det gælder blandt andet valnødder.

Valnødder var en periode dømt ude i kulden, fordi de har en høj fedtprocent, men det er en fejl at tro, at det er en skidt ting, skriver det amerikanske medie Little Things.

Her er 6 ting, der sker, når man spiser valnødder:

1. Man styrker ens hjerne.
Valnødder er fyldt med Omega3 fedtsyrer, som er essentielt for hjernen. Nødderne er med til at holde en skarp og forhindre, at man udvikler alzheimers eksempelvis.

2. Hjælper med vægttab.
Man troede fejlagtigt tidligere, at når nødderne indeholdt meget fedt, måtte det betyde, at man tager på af dem. Hvis man spiser alt for mange, er det klart, at man kan tage på, men spiser man bare en smule hver dag, så er der større sandsynlighed for at man taber sig.

3. Giver sundt hår.
Valnødder er rige på B-vitaminer, som er kendt som skønhedsvitaminer, fordi de styrker hår og negle.

4. Giver dig den helt rette glød.
Fedtsyrerne i valnødderne er også med til at beskytte din hud. De gør, at hudcellerne ikke mister fugt og essentielle olier for hurtigt, så din hud bliver for tør. Derudover forhindrer potassium, som der findes i nødderne, effekterne af natrium. Natrium kan forårsage rynker og oppustethed.

5. Gør dig helt afslappet.
De gode valnødder indeholder tryptofan, som hjælper en med at producere seratonin og melatonin, som er de to stoffer, som gøres glade og trætte.

6. Sænker risikoen for at udvikle kræft.
Ifølge den et amerikansk institut for kræftforskning, så er valnødden en af de mest undersøgte valnødder, og den kan sænke risikoen for at udvikle bryst- og prostatakræft.

Så hvis man ellers kan lide valnødder, så er det bare om at komme i gang med at finde idéer til, hvordan man kan inkorporere dem i sin kost.

Hvis man da ikke bare vil spise dem for sig selv.