Flest smittede på et døgn nogensinde: Corona breder sig ufortrødent

22/10/20 12:06

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I dag er der langt over 700 nye smittede. Tallet markerer en trist rekord.

Smitten fortsætter med at stige. 

Statens Serum Institut fortæller torsdag, at tallet endnu en gang er alt for højt. Det seneste døgn er 760 nye blevet smittet med coronavirus. Det er et af det højeste antal nogensinde i Danmark. 

Derudover stiger antallet af indlagte med 2,

4 smittede er døde det seneste døgn. 

Ændrer vores vaner

I efterårsferien holdte danskerne sig hjemme viser nye tal. Det var regeringens tanke, da de udbetalte de indefrosne feriepenge og håbede, at dette kunne gøre noget godt for forbruget i Danmark.

Trafikken over Storebælt lå i uge 42, hvor danskerne traditionelt holder efterårsferie, 4,8 pct. højere end samme uge sidste år, mens ugerne op til ferien bærer præg af, at flere arbejder hjemmefra.

Hele 273.144 biler kørte over Storebælt i uge 42, hvilket er 4,8 pct. højere end samme uge i 2019. Det er den største fremgang i trafikken, der er set siden slutningen af januar i år. Trafikken bar tydeligt præg af danskere på vej til og fra ferie, og væksten var således højest for personbiler, hvor hele 5,4 pct. flere biler kørte over broen sammenlignet med 2019.

Samtidig viser tal for ugerne op til uge 42, at regeringens opfordring til hjemmearbejde virker, da trafikken her ligger 11-12 pct. lavere end de samme uger i 2019. Foreløbige tal for uge 43 indikerer, at hverdagen melder sig med samme niveau som før efterårsferien.

I uge 42 benyttede 80 pct.af kunderne automatisk betaling med bizz eller nummerplade. Andelen af automatisk betaling er steget støt, siden det ved årsskiftet blev muligt at benytte de nye og hurtige ekspresbaner til betaling med nummerplade.