Fødevarespecialist afslører den værste snack, hvis du vil tabe dig: 'Det saboterer din kost'

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Frugtbaserede snacks virker ofte som det sundere valg, men det kan i virkeligheden underminere dit forsøg på at tabe dig, ifølge en ekspert.

Lige nu læser andre også

At finde ud af, hvad der er sundt at spise, og hvad der ikke er, kan være svært. Frugtbaserede snacks fremstår ofte som et sundt valg, men det kan i virkeligheden underminere dit forsøg på at tabe dig, ifølge en ekspert.

Dr. Liu, som deler sundhedstips på sin YouTube-kanal 'Healthy Immune Doc', fremhævede for nylig, at visse frugtsnacks er blandt de 'værste fødevarer, der saboterer din kost'. Hun påpegede specifikt, at frugtyoghurt og frugtbarer kan være store syndere på grund af deres høje indhold af tilsat sukker.

"Frugtyoghurt indeholder ofte mere tilsat sukker end is. Tilsat sukker hæver dit blodsukker og insulinniveau, hvilket får dig til at tage på i vægt," udtalte Dr. Liu ifølge Express.

"At spise sukkerholdige fødevarer er ikke et problem, hvis du træner. Men hvis du ikke 'forbruger dit sukker', kan det lagres som vægt."

"Insulin er et naturligt hormon, der hjælper dig med at tage på i vægt ved at lagre kalorier som fedt. Både proteiner og sukker kan stimulere frigivelsen af insulin, men fedt i musklerne eller leveren forhindrer insulinens normale virkning. Fedt gør vævet ufølsomt over for insulin, og dette fænomen kaldes insulinresistens."

Frugtbarer, på lige fod med frugtyoghurt, er ofte 'fyldt med tilsat sukker'. Dr. Liu påpegede, at tilsat sukker kommer i mange former, herunder honning, ahornsirup, agavesaft, brun sukker og fruktose. Uanset navnet påvirker disse sukkerarter negativt stofskiftet, når de indtages i for stor mængde.

Lægen advarede også om sukkerindholdet i mel, da det indeholder 'mere sukker end almindeligt sukker' på grund af dets høje glukosemolekyleindhold. Folk, der gerne vil tabe sig, bør også være forsigtige med fruktose, som kan irritere leveren.

For dem, der er vilde med at spise diverse former for frugtbarer, foreslog Dr. Liu at nedkøle eller fryse dem natten over før indtagelse. Denne proces reducerer deres sukkerindhold ved at få amylopektin til at binde sig med en anden stivelse kaldet amylose, hvilket danner resistent stivelse.

"Resistent stivelse hæver ikke dit blodsukker og er sundt for kroppen," bemærkede hun.

En journal offentliggjort i National Library of Medicine støtter dette og angiver, at resistent stivelse 'har mange egenskaber, der kan fremme vægttab og/eller vedligeholdelse'. Disse fordele inkluderer øget frigivelse af peptider i maven, forbedret fedtoxidation, lavere fedtlagring i fedtceller og bevarelse af lean body mass.

Dr. Liu anbefalede at vælge hele frugter frem for forarbejdede frugtbaserede fødevarer for bedre vægttabsresultater.

Anbefalet til dig