Forskere advarer: Mange snorker så højt, at det kan skade deres partner

03/03/2020

Nanna Christina Smidt

Det kan få store konsekvenser, hvis man sover sammen med en snorker. Dette er et modelfoto. Foto: Shutterstock.
Din kæreste eller sovemakkers snorken kan være dårlig for dig. Det mener flere forskere, der slår fast, at en ud af syv snorker så højt, at den de sover med får forhøjet blodtryk.

Mest læste i dag

 

Stort studie

Johns Hopkins School of Medicine i Baltimore studerede 162 personer der snorkede.

Ved studiet fandt forskerne ud af, at en ud af syv skaber så høj en snorken, at de kan få blodtrykket op hos deres partner.

14 procent af deres forsøgspersoners decibelniveauer oversteg 53, mens yderligere to tredjedele af undersøgelsespersonerne kom op på 45 decibel.

Må bruge ørepropper

Dr. Mudi Sowho, der var involveret i undersøgelsen, mener, at partnerne til de meget snorkende personer må bruge ørepropper for ikke at tage skade.  

For det ødelægger ikke kun søvnen, det kan faktisk være skadeligt for deres helbred, især deres blodtryk. 

Frigiver adrenalin

Forskerne forklarer, at folks blodtryk kan stige, når den forskudte vejrtrækning forårsaget af tilstanden søvnapnø forårsager kardiovaskulær stress, hvilket fører til, at kroppen frigiver mere adrenalin, hvilket får hjertet til at slå hurtigere og blodtrykket stige.

Problemet kan både opstå hos den der snorker eller eller den der lytter til snorken. 

Dette skyldes, at deres mangel på søvn kan føre til, at kroppen kæmper for at regulere stresshormoner, så blodtrykket øges.

Kan udløse hjerteanfald

Dem der snorkede højest, kom op på 53 decibel. 

Dette er det niveau, som ifølge en 2016-undersøgelse fra forskere med base i Tyskland, kan udløse hjerteanfald. Mens de 45 decibel er svarende til at man sover ved siden af ​​en vaskemaskine.

Forskerne advarede om, at snorken er en stort set ikke anerkendt kilde til støjforurening, men at det kan få store konsekvenser.

 

 

Anbefalet til dig