Forskere: Hundeejere har langt større risiko for at blive smittet

Foto: Shutterstock
Et nyt studie viser, at risikoen for at blive smittet med corona vokser, hvis man bor sammen med en hund.

Mest læste i dag

Nu fortæller en forskergruppe fra University of Granada en opsigtsvækkende nyhed om coronavirus. 

Forskerne har gennemført en analyse af 2.086 mennesker i Spanien, hvor de har fokuseret på de risikofaktorer, der kan føre til, at mennesker bliver smittet med coronavirus. Undersøgelsen fandt sted under den nationale nedlukning i Spanien, der varede fra marts til maj i år. 

Den store gennemgang har ført forskerne frem til en interssant konklusion, fortæller avisen The Mirror

Forskerne kom nemlig frem til, at mennesker - der bor sammen med en hund - har en markant højere risiko for at blive smittet med coronavirus. 

Meget større risiko

Faktisk har hundeejere 78 procent øget risiko for at blive smittet med virussen, fortæller The Mirror. 

Cristina Sanchez Gonzalez, der ledede undersøgelsen, fortæller i et interview med avisen, at årsagen til, at hundeejere har en højere risko for smitte endnu ikke er klarlagt. 

"Vores forskningsresultater advarer om øget smitte blandt hundeejere, men årsagen til denne højere forekomst er endnu ikke belyst," udtaler Sanchez Gonzalez.

Baseret på resultaterne opfordrer forskerne nu hundeejere til at være ekstra opmærksomme på hygiejnen i forhold til deres kæledyr.

"Midt i en pandemi og i mangel af en effektiv behandling eller vaccine er forebyggende hygiejneforanstaltninger den eneste frelse," fortæller  Sanchez Gonzalez, inden hun uddyber:

"Disse foranstaltninger bør også anvendes på hunde, som ifølge vores undersøgelse ser ud til at være direkte eller indirekte øge risikoen for at få viruset."

 

 

Anbefalet til dig