Forskere: Mørkhudede mennesker smittes nemmere

Sundhed
Forskerne undersøger hudfarves betydning i forhold til corona. Foto: Shutterstock
Ny forskning peger på, at mennesker med mørk hud har større risiko for at blive smittet med coronaen.

Mest læste i dag

Ny forskning peger på, at personer - som har et lavt niveau af d-vitamin - i højere grad risikerer at blive smittet med coronavirus, det fortæller avisen  Independent

Forskningen er foretaget på Surrey and Southhampton Universities i England. Her har forskerne sammenlignet 1300 blodprøver, der stammer fra voksne på tværs af Storbritanien. Ud af disse er 580 testet positive for coronaen. Dernæst fandt man ud af, at d-vitamin niveauet hos personer hvid hud er 53 procent højere end hos personer, som er mørke i huden. 

Langt større risiko

Huden udvikler d-vitamin, når den optager solens stråler. Dog ikke altid. I Danmark hælder solen på en sådan måde, at vi herhjemme kun optager d-vitamin fra påsken og frem til oktober. Resten af året optager vi ikke vitamnet naturligt, men bliver nødt til at få det igennem vores kost eller tilskud hertil. 

På baggrund af det nye studie konkluderer forskerne, at der er "langt større" risiko for at blive smittet med coronavirus, hvis man tilhører en etnisk minoritet. 

"Seks undersøgelser og vores egen forskning viser, at der er en lavere covid-19-dødelighed blandt patienter og populationer med lavere niveau af mangel på D-vitamin," udtaler Robert Brown, der arbejder hos tænketanken McCarrison Society.

 

 

Mest læste

Han lavede planken hver dag i en uge: Her er resultatet Har du nogensinde undret sig over, hvad sker der, hvis man holder en planke hver eneste dag i en uge? En fitnessredaktør besluttede at finde ud af det.
Uden brug af mælk og sukker: Tilsæt dette til din kaffe for at fremme vægttab og mindsker appetitten Forfatteren bag opskriften hævder selv, at siden han tilføjede den særlige ingrediens til den daglige kaffe, har han tabt 6 kilo.

Anbefalet til dig