Forskere slår alarm: Muteret coronavirus er endnu mere agressiv

Sundhed
Virussen har muteret. Foto: Shutterstock
En gruppe forskere har undsøgt coronavirussen. Deres forskning peger på, at virussen bider fra sig og bliver mere agressiv.

Lige nu læser andre også

Selvom livet i en global pandemi efterhånden er blevet hverdag, så glemmer man ind imellem, at coronavirussen fortsat er relativt nyopstået. Det betyder også, at forskere verden over hele tiden opdager nye aspekter af virussen, og hvordan den opfører sig. 

Hidtil har det været formodningen, at sommerens højere temperaurer ville få smittespredningen til at sænke fartenn, inden virussen - formodede annden bølge rammer i løbet af efteråret. Nu fortæller CNBC dog, at forskerne frygter, at noget andet vil ske. 

Deres observationer viser nemlig, at coronavirus i løbet af de seneste fire måneder har muteret. Det betyder, at sygdommen nu er mere agressiv end tilfældet var tidligere på året. Det betyder også, at en eventuel vaccine kan ende med ikke at fungere, da virussen har ændret sig siden forskerne skabte virussen. 

Bider fra sig 

Forskerne fortæller, at deres undersøgelses resultater fortsat ikke er endelig bekræftet. Det arbejder de på.

Resultaterne af netop denne undersøgelse skaber dog genklang i hele verden. Her sidder forskere fra Kina til Danmark og arbejder på at skabe en vaccine, som forhåbentligt kan kurere de ramte coronapatienter og ruste resten af befolkningen til livet i en verden, hvor COVID-19 er en af præmisserne. 

Disse forskere er naturligvis nervøse, hvis virussen kan mutere, så den ikke rammes af deres vacciner.

Det er ikke ukendt at virusser muterer og ændrer sig. Dog er det ikke ideelt, når virussen bliver mere agressiv af sine mutationer. Indtil videre har forskere fra det verdensomspændende netværk Global Initiative for Sharing All Influenza 14 forskellige mutationer af coronavirus, ifølge CNBC. 

 

Anbefalet til dig