Gemmer ansatte bag plexiglas: Dansk supermarked indfører helt nyt corona-tiltag

Sundhed
Fremover bliver Lidls medarbejdere gemt bag en glasrude. Foto: Shutterstock
Et nyt initiativ skal nedbringe smittespredningen, når vi handler dagligvarer.

Mest læste i dag

Nu indføres et nyt tiltag i Lidls 127 butikker. Her er man nemlig igang med at afskæreme personalet fra eventuelle coronasmittede kunder. Nye ruder af plexiglas skal sørge for, at der overføres mindst mulig smitte i kædes forretninger.

Det skriver Ekstra Bladet tirsdag. 

"Vi har nu installeret de første plexiglas ved kasserne i vores butikker for at mindske den mulige smitte af coronavirus mellem medarbejder og kunde ved kasserne," fortæller Lidls kommunikationschef, Morten Vestberg, til Ekstra Bladet.

Derudover håber kommunikationschefen også, at kunderne vil tage godt imod det nye tiltag. 

"Vi håber meget, dette tiltag vil blive taget godt imod, da vi som de første ruller det ud og beder om vores kunders forståelse for den nye måde at blive betjent på."

Nye initiativer overalt

Ì denne uge har har den danske detailhandel virkeligt skruet op for antallet af initiativer, der skal beskytte både ansatte og kunder. Nogle butikker har sat håndsprit frem, andre steder bruger de ansatte engangshandsker, butikkerne gøres oftere rent og i går blev det kendt, at alle supermarkeder i løbet af de næste dage vil sætte tape og mærker på gulvet omkring kasselinjerne, der skal gøre det klart præcis, hvor lang afstand kunderne skal holde til hinanden. 

De nye initiativer kommer i kølvandet på sundheds- og ældreminister Mogens Jensens pressemøde tirsdag, hvor han sammen med repræsentanter til branchen opfordrede danskerne til at holde afstand og tage hensyn, når de handler ind. Ligegyldigt hvordan coronasituationen udvikler sig, så får danskerne behov for at kunne hente mad og toiletpapir, derfor indføres initiativerne nu. 

 

Anbefalet til dig