Genialt husmor-trick: Fjerner lugt og bakterier

Sundhed
Foto: Shutterstock
Vidste du, at det både fjerner lugt og desinficerer?

Lige nu læser andre også

Hvis man har citroner i køkkenet, er det som regel for, at bruge dem i forbindelse med madlavning - men faktisk kan de også bruges til andre ting. 

Det er vigtigt med et rent køkken - og der er ikke noget værre end eksempelvis lugt som bliver hængende. Men noget mad afgiver meget lugt og det kan være svært at få luftet helt ud, efter madlavningen.

Men det er der faktisk råd for - og endda et meget simpelt et af slagsen.

Alt du skal gøre, er at skære et par skiver citron og drysse lidt salt over. Så skal du blot lade dem ligge på køkkenbordet natten efter.

Morgenen efter vil du stå op til et velduftende køkken. For citronen har nemlig antibakterielle egenskaber, som gør at den lugtneutralisere, derfor absorberer den også bakterier fra luften. 

Fjerner bakterier

Når du kommer saltet på, så kommer citronen desuden selv til, at afgive en frisk duft. 

Et andet smart trick som citronen også kan bruges til, er hvis du skal have gjort et skærebræt som er lavet af træ rent.

Det er nemlig ikke altid lige nemt, at fjerne snavs fra sådan et skærebræt ordentligt. Men hvis du placerer et par skiver citron på skærebrættet natten over, vil de “suge” bakterierne væk fra skærebrættet. 

Udover disse husmor-tricks er citron også fremragende af mange andre årsager. Den er spækket med sunde vitaminer og mineraler, som blandt andet kan booste immunforsvaret og øge forbrændingen.

Anbefalet til dig