Harvard-studerende spiste 720 æg på en måned: Sådan reagerede kroppen

Af: Amalie L.

|

25/09/2024

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hans krop reagerede på en meget overraskende måde.

Lige nu læser andre også

Har du nogensinde tænkt på, hvad der ville ske, hvis du spiste 24 æg om dagen i en hel måned? Nej? Det gjorde Nick Norwitz – og så besluttede han sig for at prøve det.

Nick Norwitz, en ph.d.-studerende ved Harvard University, satte sig for at udfordre den gamle myte om, at for mange æg øger kolesterolet og skader hjertet. Udstyret med intet andet end 720 æg og en nysgerrig videnskabelig tilgang, begav han sig ud i et eksperiment, som han delte med verden gennem sin YouTube-kanal.

Det skriver Mirror

Havde en påvirkning på kolesterolniveauet

I årevis har eksperter advaret om, at æg – især æggeblommerne – kunne øge niveauet af LDL, også kendt som det "dårlige" kolesterol, der kan blokere blodårerne og øge risikoen for hjertesygdomme. 

Men Nick Norwitz havde en anden teori: Han mente, at hans kolesterolniveauer faktisk ville falde, selvom han indtog svimlende 133.200 mg kolesterol på en måned.

Og hvad skete der? Overraskende nok faldt hans LDL-kolesterol med 18 procent.

"Jeg havde en hypotese om, at det at spise 720 æg på en måned, hvilket alene svarer til 133.200 mg kolesterol, ikke ville øge mit kolesteroltal. Specifikt ville det ikke øge mit LDL-kolesterol," sagde han i videoen og fortsatte: "Og, faktisk gjorde det det ikke, ikke det mindste."

Nick Norwitz fulgte ikke blot sin æggediæt; efter to uger tilføjede han også 60 gram kulhydrater om dagen – svarende til to bananer eller en god portion blåbær – for at se, om det yderligere kunne hjælpe med at reducere kolesterolniveauet.

Resultaterne fik mange til at spærre øjnene op, da de tidligere advarsler om ægs skadelige effekt på kolesterolet syntes at blive udfordret. 

Så, kan vi alle frit spise æg morgen, middag og aften? Måske. Men som med alt andet i livet – balance er vigtigt.

Anbefalet til dig