Hemmeligheden til bedre søvn ligger i dit sengetøj

14/6/22 07:49

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En søvnekspert har afsløret, hvordan du sikrer dig den bedste søvn, og det starter med dit sengetøj.

Det er yderst vigtigt at vaske dit sengetøj for at slippe af med bakterier, døde hudceller, kropsolier og bakterier, der kan ophobe sig.

I gennemsnit smider en voksen 1,5 gram tør hud hver dag, og en stor mængde af det findes i sengetøjet.

Desværre tiltrækker disse hudflager støvmider, hvilket kan føre til allergi- eller astmasymptomer som hoste, nysen og kløende øjne. Det skriver TheSun.

Men ud over at får dine gode nats søvn, kan vask af dine lagener også booste dit generelle velvære og humør.

Det er derfor, at sengeeksperten Malik Karman fra Everynight Mattresses er på en mission for at forklare, hvorfor det er så vigtigt at skifte sengetøj.

Som en generel tommelfingerregel bør dit sengetøj og pudebetræk vaskes en gang om ugen.

Malik forklarede, at en tur i vaskemaskinen vil gøre, at du slipper af med olier og allergener, der samler sig i stoffet, hvilket sikrer, at overfladen "forbliver ren og behagelig".

Han anbefaler, at du vasker selve puden hver fjerde til sjette måned for at hjælpe den med at bevare komfort og støtte i puden.

Du behøver ikke vaske den for ofte, så længe den opbevares tildækket i et rent pudebetræk.

Da puder opsuger vores sved og hudolier som en svamp, kan det faktisk påvirke vores helbred at sove på et beskidt betræk.

"Effekterne af en pude, der efterlades uvasket kan være, at man oplever mere ansigtsacne, eller at puden har en væmmelig lugt. Men folk med allergi kan bemærke en stigning i symptomer, der væsentligt påvirker deres livskvalitet," forklarer søvneksperten.