Her er 8 grunde til, at det betaler sig at erstatte kaffe med grøn te

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør erstatte kaffe med grøn te. Her bliver du præsenteret for otte af dem.

Mest læste i dag

Hvis du er glad for at drikke kaffe, så skal der ingen tvivl herske om, at det kan være svært at give slip på det. Derfor er der ingen, der siger, at du skal føle dig tvunget til helt at stoppe med at drikke kaffe i dagligdagen.

Derimod kan du starte med at erstatte de kopper kaffe, der bliver drukket efter middagstid, med grøn te. Det kan vise sig at være en god idé, da grøn te gavner dig og din krop på mange punkter. Desuden indeholder det også en række forskellige stoffer, der gør, at du kan koncentrere dig og forblive vågen.

Hvis du vil vide mere om, hvorfor det vil være en god idé at erstatte kaffe med grøn te, så skal du blot læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for hele otte gode grunde fra det finske medie Herkkusuut. Når du har læst disse, vil du ikke være i tvivl om, at grøn te er yderst gavnligt for dig.

1. Grøn te øger stofskiftet

At drikke te fremmer vægttab, da det øger stofskiftet. Kombiner en sund kost med grøn te, og du vil hurtigt bemærke positive ændringer.

2. Grøn te dræber bakterier og hjælper kroppen med at bekæmpe infektioner

Kaffe forårsager normalt dårlig ånde, mens grøn te opfrisker din mund og sænker udviklingen af skadelige og lugtende bakterier i din mund. Er du træt af, at du altid lugter af kaffe ud af munden? Så er det måske på tide at overgå til te.

3. Grøn te sænker risikoen for at få type 2-diabetes

Omkring 300 millioner mennesker lider af type 2-diabetes verden over. Flere studier har vist, at grøn te sænker blodsukkerniveauet og dermed forebygger diabetes.

4. Grøn te sænker risikoen for at få kræft

En undersøgelse viser, at kvinder, der regelmæssigt drikker grøn te, har 22% mindre risiko for at få brystkræft takket være teenes antioxidanter. Det er naturligvis en af de mest fremtrædende grunde til, hvorfor det som kvinde kan være en god idé at skrue op for indtaget af grøn te.

4. Grøn te sænker risikoen for at få Parkinsons og Alzheimers

Teen indeholder katekiner, som beskytter hjernens nerveceller, og dermed mindskes risikoen for disse sygdomme. Det har flere undersøgelser ifølge det førnævnte medie slået fast.

5. Grøn te øger lysten i soveværelset

Grøn te indeholder theanin, der får dig til at slappe af. En afslappet tilstand får hjernen til at udskille dopamin, hvilket øger sandsynligheden for at ende i sengen med din partner. Har du brug for lidt mere liv i soveværelset, kan grøn te derfor være svaret på det.

7. Grøn te forbedrer hjernefunktionen

Det kan nogle gange føles, som om kaffe forbedrer din hjernefunktion, men grøn te gør det rent faktisk. Ifølge en undersøgelse fra Newcastle University hjælper grøn te med at holde hjernen sund og vågen, hvilket også er en markant fordel ved at drikke det til dagligt.

8. Grøn te gør dig klogere

Theanin forbedrer hjernefunktionen, så du får det maksimale ud af den. Du kan være mere koncentreret og arbejde længere uden pauser. Netop derfor kan det også give god mening for dig at drikke te i løbet af din arbejdsdag - og især efter middagstid.

Anbefalet til dig