Hvis du vil have det maksimale ud af de timer, du bruger i fitnesscenteret, skal du også sørge for at spise ordentligt. Du bør derfor ikke tro, at du blot kan spise, som du har lyst, fordi du løfter tungt jern i fitnesscenteret.
Det handler dog ikke blot om, hvad du spiser efter træning, da der også er andre hyppige fejl, som mange begår. Herunder kan du læse om nogle af de første spisemæssige fejl, der kan begås efter en endt træning i fitnesscenteret.
1. Du venter mere end en halv time med at spise efter træning
Diætist Nancy Clark fortæller i et interview med Women's Health, at det er bedst at spise straks efter træning. Det forhindrer blodsukkeret i at falde for meget og modvirker træthed efter træning. Derfor vil det være en fordel, hvis du kan spise senest 30 minutter efter træning.
2. Du hænger ved køleskabet efter træning
Undersøgelser viser, at mange af os overvurderer, hvor mange kalorier vi forbrænder under træning. Derfor ender mange med at spise for mange kalorier bagefter - ofte langt flere end dem, der er blevet forbrændt.
3. Du drikker sportsdrikke
Mange sportsdrikke indeholder lige så meget sukker som cola, og de mineraler, sportsdrikke indeholder, er unødvendige for de fleste almindelige motionister. Vand er den bedste og billigste måde at slukke tørsten på.
Sportsdrikke bør kun overvejes ved udholdenhedstræning som maratonløb, hvor kroppen mister betydelige mængder salt. Derfor er det som sådan ikke noget, der giver mening at drikke, hvis dit formål er styrketræning.
4. Du går for meget op i proteiner
Proteiner er vigtige for muskelopbygning, men det er vigtigt at holde balancen - kroppen kan ikke bearbejde ubegrænsede mængder protein. Kulhydrater og fedt spiller også en vigtig rolle for kroppens velvære.
Sørg for at indtage umættede fedtstoffer fra f.eks. fisk og nødder og spis fuldkornsris sammen med dit kød. Hvis du ikke indtager andet end protein, vil du ikke kunne opnå det resultat, som du ønsker at få ud af din træning.
5. Du belønner dig selv med alkohol efter træning
Der er to problemer med alkohol som restitutionsdrik: Alkohol er en diuretikum, hvilket betyder, at det øger vandladningen og dehydrerer kroppen. Desuden hæmmer alkohol proteinsyntesen i musklerne, hvilket forsinker genopbygningen efter træning.
Så beløn dig selv med et godt måltid efter træning, men gem den kolde øl til senere. Det betyder naturligvis ikke, at du slet ikke må drikke alkohol, selvom du er seriøs omkring din træning. Det kræver blot, at det hele sker med måde.