Her er forklaringen: Derfor skal du aldrig springe morgenmaden over

Af: Ida Hansson

|

15/12/2022

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der har altid været meget snak om, hvorvidt morgenmaden er dagens vigtigste måltid.

Mest læste i dag

Morgenerne er som regel travle, og alle gør sig hurtigt klar for at komme til kontoret eller i skole til tiden. Så de fleste undgår at spise morgenmad af frygt for, at de ender med at komme for sent. Desuden foretrækker nogle mennesker ikke at spise dagens første måltid om morgenen. 

Sundhedseksperter er dog uenige i denne vane og siger, at morgenmad bør være 'tung og mættende'.

Bryd fasten

Et sundt måltid om morgenen ville forsyne kroppen med nok energi og næringsstoffer. At spise sund morgenmad er et must for at sikre ordentlig fysisk vækst hos børn. Det er det første måltid man spiser efter 8 timers faste.

Efter aftensmaden spiser du måske ikke noget i hvert fald de næste ti timer. Så hvad spiser du om morgenen skal gerne være sundt, nærende og mættende. Det skriver Onmanorama.

Der skabes ny energi hver morgen, når du spiser en mættende morgenmad. At springe morgenmaden over kan resultere i flere forskellige sundhedsproblemer.

Type 2-diabetes, hjertesygdomme og forhøjet blodtryk er nogle af de sygdomme, der kan påvirke dig, hvis du springer morgenmaden over alt for ofte.

Morgenmaden hjælper nemlig blodsukkerniveauet med at komme tilbage til det normale.

Fedme er en anden bivirkning ved at springe morgenmaden over. Kropsvægten kan stige med op til 30 % ved at droppe morgenmaden.

Desuden er fedme hovedårsagen til type 2-diabetes hos de fleste patienter. Chancerne for hjerterelaterede problemer hos 27 % af mennesker, der er over 25 år.

Hvad skal du spise

Morgenmaden skal indeholde fødevarer, der nærer din krop og giver din krop næring og energi.

Det er bedst at undgå kødretter om morgenen. Morgenmaden bør heller ikke indeholde bagte og stegte ting. Frugt, nødder, yoghurt, havregrød, æg og avocado er bare nogle få idéer til, hvad du kan spise!

Anbefalet til dig