Hjemvendte danskere viser ikke tegn på smitte med coronavirus

Sundhed
De tilbagevendte danskere viser ingen tegn på smitte. Foto: Shutterstock
De første fire borgere, der er fløjet fra Hubei-provinsen og hjem til Danmark, er sent fredag landet i Roskilde Lufthavn. Ingen af de fire borgere viser tegn på at være smittede af ny coronavirus. Det viser en grundig individuel undersøgelse af de fire borgere, som de danske sundhedsmyndigheder har foretaget.

Mest læste i dag

De fire passagerer landede i Spanien med flyet fra Kina fredag eftermiddag. Her blev de mødt af det danske sundhedspersonale fra Forsvaret. Sundhedspersonalet foretog en grundig vurdering af de fire borgere under hjemtransporten i Forsvarets Challenger-fly til Danmark. Efter de er landet i Roskilde Lufthavn, er de endnu engang blevet risikovurderet, som en del af det danske sundhedsberedskab.

”Det er en rigtig god nyhed, at de fire borgere, som her i aftes er landet i Danmark, ikke har symptomer på ny coronavirus. Sundhedsstyrelsen oplyser, at borgerne har fået en grundig instruktion om de forholdsregler, de skal tage, og at sundhedsmyndighederne vil følge op de kommende dage, hvor borgerne vil holde sig hjemme,” siger Magnus Heunicke.

Forsvarets Challenger-fly landede i Roskilde lufthavn sent fredag aften, hvor de blev mødt af overlæger fra Styrelsen for Patientsikkerhed og sundhedspersonale. Sundhedsmyndighederne har foretaget en konkret risikovurdering af hver enkelt. Vurderingen er, at alle fire er i lav risiko for at være smittede med ny coronavirus. De fire borgere er i nat transporteret hjem af det regionale beredskab.

De resterende borgere med tilknytning til Danmark, som opholder sig i Hubei-provinsen, forventes at komme til Danmark i løbet af de kommende dage.

 

 

 

Anbefalet til dig