Vores helbred er påvirket af utallige faktorer, herunder hudens elasticitet og kardiovaskulær sundhed. Kollagen, som findes naturligt i kroppen og har til opgave at sikre fasthed og struktur i vævene, spiller en afgørende rolle for at opretholde kroppens vitalitet.
Samtidig er kolesterol, især LDL (ofte kaldet 'det dårlige kolesterol'), en af de største risikofaktorer for hjertesygdomme. Hvad du måske ikke er klar over, er, at der findes fødevarer, der både styrker huden og beskytter hjertet.
I en artikel offentliggjort i avisen Metrópoles fremhævede ernæringseksperten Thaiz Brito tre af disse fødevarer, hvor han til start indtager mandler. Er det ikke noget, der er en del af din kost på nuværende tidspunkt, vil det derfor være en god idé at lave om på det.
"Mandler er rige på E-vitamin og indeholder antioxidanter, der bekæmper frie radikaler. De er gode allierede mod for tidlig aldring og svækkelse af hudens struktur," forklarer hun og tilføjer, at 'de også har et højt indhold af zink og omega-3-fedtsyrer, som bidrager til en fast og sund hud'.
En anden af disse fødevarer er pecannødden. Udover at fremhæve de umættede fedtstoffer i denne nød, påpeger Thaiz Brito også indholdet af 'fytosteroler, antioxidanter og fibre, som gør nødden til et sandt eliksir for huden'.
Hun nævner også cashewnødden, der 'udover de sunde fedtstoffer, indeholder en god mængde kobber, et essentielt mineral for kollagenproduktionen'.
Hvad man kan konkludere ud fra dette er, at nødder faktisk kan gøre meget godt for kroppen. Det er dog ikke ensbetydende med, at man skal begynde at spise nødder i massevis.
Som det også er tilfældet for så mange andre fødevarer, så skal det ske med omhu. Pas derfor på med at skrue voldsomt op for mængden af nødder, du spiser. Desuden skal du også huske, at det naturligvis ikke skal være saltede nødder eller deslige.