Hold øje med E-boks: I dag får alle borgere brev fra myndighederne

20/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Fredag sender Sundhedsstyrelsen for første gang brev til alle danskere over 15 år. Foto: Shutterstock
En af de næste dage modtager alle danskere over 15 år et brev i E-boks.

Mest læste i dag

Selvom weekenden er lige om hjørnet, skal du lige holde et vågent øje med din computer eller smartphone. I løbet af weekenden vil alle danskere, som er fyldt 15 år modtage et brev fra sundhedsmyndighederne.

Det fortæller Sundhedsstyrelsen i en nyhed på deres hjemmeside fredag.

Det er desuden vigtigt, at du får det åbnet. Brevet indeholder nemlig vigtige informationer om coronavirussen fra Sundhedsstyrelsen til borgerne. 

Brevet fra Sundhedsstyrelsen indledes sådan: 

"COVID-19 epidemien i Danmark går snart ind i sin tredje uge. Derfor er det vigtigt, at du læser dette brev grundigt, så du ved, hvad du skal gøre, hvis du oplever symptomer på COVID-19. Og hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis du bliver syg. Du skal også vide, hvordan du bedst beskytter dig selv og andre mod smitte."

Brevet er sendt ud til alle modtagere, men det kan tage noget tid, før det når frem og alle får besked om, at det er dumpet ind i E-boksen. 

Minister beder om hjælp

Udover de mange informationer i brevet, så indeholder det også en opfordring til, at danskerne tilmelder sig Influmeter. Det er en elektronisk tjeneste, der overvåger influenza-udbrud i Danmark. 

Tjeneste forventes at blive særligt vigtig i den kommende tid, hvor den skal bruges til overvågning af symptomer på både influenza og COVID-19 i den danske befolkning. Oplysninger kan bruges til, at myndighederne kan få mere viden om sygdommene samt holde øje med spredningen i Danmark i løbet af epidemien. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) støtter styrelsen opfordring til, at man tilmelder sig Influmeter..

“Tilmeld dig nu, og giv vores forskere bedre data, så vi kan tracke udbredelsen, vurdere effekten af tiltagene og se, hvordan epidemikurven forløber i Danmark,” lyder det fra Sundhedsminister Magnus Heunicke.

 

Anbefalet til dig