Hoster dit barn?- Disse 5 tegn må du aldrig ignorere

22/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Når dit barn hoster er der særlig fem 'røde flag', du ikke må ignorere.

Mest læste i dag

Det kan være stressende at høre sit barn hoste, mens de har det dårligt. I de fleste tilfælde er der generelt ikke noget at bekymre sig om, men ifølge en sygeplejerske kan der visse tegn på, at et barn har brug for lægehjælp.

Mirror har talt med pædiatrisk specialist Penny, er driver webstedet Sick Happens. Hun fortæller, at der er fem tting, når et barn hoster, som aldrig bør ignoreres.

Penny lavede et Instagram-opslag til sine 149.000 følgere, hvor hun fremhævede alle fem 'røde flag'.

1.Pauser i vejrtrækningen
Penny sagde, at hvis barnet begynder at hoste med pauser mellem vejrtrækningerne, kan det lide af apnøer.

Symptomet opstår, når et barn næsten ikke har nogen luftstrøm og kæmper for at udånde og indånde - hvilket betyder, at de skal til læge.

2.Skifter farve
Det er ofte normalt, at børn bliver røde i ansigtet under en hosteepisode. Men det kan være farligt, hvis de bliver blege, blå eller mørke omkring munden, læberne eller ansigtet.

"Hvis du bemærker, at de bliver stille eller ikke reagerer under disse episoder, så ring til en ambulance," sagde Penny.

3.Besvær med at få vejret igen
Penny sagde, at når børn har svært ved at få vejret igen, lider de muligvis af en luftvejsblokering. Dette kan være alvorligt og kræver akut lægehjælp.

4.Larmende vejrtrækning
"Hvis du bemærker, at dit barn udvikler en slags 'gøende' hoste meget pludseligt, er det højst sandsynligt croup (en luftvejssygdom).

"Ikke alle tilfælde af croup behøver behandling, men hvis de har 'larmende' vejrtrækning i hvile, eller nogen som helst vejrtrækningsbesvær, skal du ringe til en ambulance," fortalte Penny.

Behandling af croup vil ofte involvere brug af paracetamol til børn for at lindre enhver smerte forbundet med tilstanden, og kan hjælpe med at sænke dit barns temperatur, hvis de har feber.

"Du bør også sikre, at dit barn får meget væske, ved at opmuntre dem til at drikke rigeligt," sagde eksperten.

5.Feber
Det sidste symptom at være forsigtig med er kombinationen af ​​hoste og feber, sagde Penny.

Eksperten opfordrede forældre til at tage deres børn til lægen, hvis de har høj feber, og nyligt har haft en episode med kvælning.

Anbefalet til dig