Dr. Jeremy London, der er hjertekirurg fra Savannah i Georgia, stillede for nylig spørgsmålet: "Hvad gør æg ved vores hjerte?" til sine mere end en million følgere på sociale medier. Han kom derefter med et svar, som måske er overraskende for mange.
"Kostkolesterol påvirker ikke vores samlede kolesterolniveauer så meget, som vi tidligere har troet," sagde han til Fox News Digital, hvorefter han beskrev æg som 'en gave fra Gud' og 'en fremragende kilde til protein'.
Et normalt æg indeholder omkring 5 til 6 gram protein, men det er også 'fyldt med mineraler' og 'mikronæringsstoffer"'som vitamin D, vitamin B12, selen og cholin, påpegede London.
"Det er nu bekræftet, at æg ikke udgør den risiko, man tidligere mente i 70’erne og 80’erne. De anses nu for at være en virkelig god ernæringskilde," sagde London.
Den amerikanske hjerteforening, der holder til i Dallas, Texas, forklarede til Fox News Digital, at ét æg om dagen kan indgå i en hjertesund kost for raske voksne. For sunde ældre med normalt kolesteroltal er to æg om dagen acceptable.
I sin video advarede London om, at det er 'vanskeligt at studere en enkelt fødevare' og understregede vigtigheden af at forstå hele en persons kost.
Med hensyn til typen af æg anbefalede London æg fra fritgående høns, da han mener, de har 'en vis fordel'.
"Ligesom vi er, hvad vi spiser, gælder det samme for hønsene," udtalte han.
Om æggeblommen eller hviden er bedre for hjertet, sagde London følgende: "Størstedelen af næringsværdien kommer faktisk fra æggeblommen."
Han tilføjede, at han selv kombinerer æggeblommer og æggehvider i sin kost for at få både næringsværdi og ekstra protein.
Afslutningsvis understregede London, at det er en personlig beslutning, om man vil spise æg. Han afsluttede sin video med at komme med en opfordring til sine følgere.
"Lyt til din krop, følg dine biomarkører, og skab en kostplan, der passer perfekt til dig," sagde han.