Nødder er ikke kun perfekte som en snack, men kan også bruges i en bred vifte af retter - både salte og søde. Da nødder er så næringsrige, behøver du kun en lille mængde for at nyde deres sundhedsmæssige fordele.
"At spise en håndfuld nødder dagligt som en del af en sund kost kan gavne hjertet, hjernen og vægtkontrollen, fordi de er en fremragende kilde til fibre, protein, sunde fedtstoffer, antioxidanter, vitaminer og mineraler," forklarer Jerlyn Jones, der er certificeret diætist, ifølge Elle.
Her er nogle af de nødder, der indeholder mest protein:
Peanuts (jordnødder)
Selvom jordnødder teknisk set er bælgfrugter, indeholder de hele syv gram protein pr. portion på 28 gram. De er også rige på folat, niacin og biotin, som kan fremme hårvækst og forhindre hårtab. Vælg naturlig peanutbutter uden tilsat sukker eller olie for sundere alternativer.
Mandler
Mandler er blandt de bedste nødder med næsten seks gram protein pr. portion. De indeholder også tre gram fibre og høje niveauer af E-vitamin, som er vigtigt for syn og hudens sundhed. Mandler kan bruges som snacks eller forvandles til mandelsmør, der er perfekt i alt fra smoothies til bagværk.
Pistacienødder
Med seks gram protein pr. portion er pistacienødder en 'komplet' proteinkilde, hvilket betyder, at de indeholder alle ni essentielle aminosyrer. De er også rige på melatonin, magnesium og B6-vitamin, som kan støtte en god nattesøvn.
Cashewnødder
Cashewnødder leverer fire gram protein pr. portion og er kendt for deres bløde tekstur, hvilket gør dem ideelle som basis for plantebaserede saucer og fløde. De er især et stort hit blandt vegetarer og veganere.
Paranødder
Paranødder indeholder fire gram protein pr. portion og er en fremragende kilde til selen, der er vigtigt for immunitet og skjoldbruskkirtelfunktion. Spis dog med måde, da overdreven indtagelse kan føre til selenforgiftning.
Hasselnødder
Disse nødder indeholder fire gram protein pr. portion og er fyldt med magnesium, kalium og mangan, som har antiinflammatoriske egenskaber. De kan også bidrage til at sænke blodtrykket.
Pinjekerner
Selvom de teknisk set er frø, indeholder pinjekerner fire gram protein pr. portion. De er en vigtig ingrediens i pesto og bidrager med jern, E-vitamin og magnesium. Disse nødder er et lækkert og næringsrigt valg, der kan forbedre din kost på mange måder.
Valnødder
Valnødder indeholder fire gram protein pr. 28 gram, men det er deres andre fordele, der virkelig får dem til at skinne. De er også en af de bedste plantebaserede kilder til antiinflammatoriske omega-3-fedtsyrer og folsyre, to næringsstoffer, der er vigtige for hjernens sundhed.