Enhver læge eller ernæringsekspert vil fortælle dig, at protein er en vigtig del af hvert eneste måltid. Det er essentielt for muskler, hormonfunktion, energi og at opretholde et lavt blodtryk.
Derfor skal du ikke være i tvivl om, at det er et aspekt af din kost, du er nødt til at have fokus på. Og det er der heldigvis også flere og flere, der har fået i løbet af de seneste år.
Men hvordan kan du vide, om du får nok protein? Uanset om du er veganer eller spiser kød, anbefaler den autoriserede ernæringsekspert Lisa McDowell, at du sigter efter 30 gram protein til morgenmad, frokost og aftensmad (hvis du er gravid eller over 50 år, kan dette tal variere).
Det kan virke som et højt mål, hvilket især kan være gældende for dem, der spiser måltider på farten. Faktum er dog, at det er vitalt at få nok protien. Derfor er det også værd at sigte efter at indtage mindst 30 gram protein pr. måltid.
Så hvad svarer 30 gram egentlig til, og hvordan kan du sikre dig, at du får den rette mængde? Heldigvis har McDowell, der arbejder med Detroit Red Wings og patienter på longevity-centret Love.Life, en enkel regel, der gælder både for måltider derhjemme og på restauranter:
"Proteinet på din tallerken skal mindst have samme størrelse som din hånd," forklarer hun ifølge Vogue. Det er derfor en visuel tommelfingerregel, der hjælper dig med at nå tæt på 30 gram.
"Og hvis du spiser æg, som nærmest er en multivitamin og rige på protein, skal du huske, at du skal have mindst fire for at nå det antal."