Italienske forskere har fundet et molekyle, der bremser Alzheimers sygdom

26/11/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Shutterstock
Italienske forskere har opdaget et molekyle, der foryngrer hjernen og blokerer udviklingen af Alzheimers.

Mest læste i dag

Antistoffet A13 er blevet opdaget af forskere fra Fondazione EBRI 'Rita Levi-Montalcini' i Rom. Antistoffet foryngrer hjernen og blokerer udviklingen af Alzheimers. Det sker efter sigende fordi A13 er med til af skabe nye neuroner i hjernen og samtidig bekæmper de defekter, der markerer de tidliger stadier af sygdommen. Alzheimers sygdom er netop karakteriseret ved at nervecellerne i flere områder af hjernen langsomt går til grunde. Den udvikling kan A13 bremse. 

De italienske undersøgelser er blevet udført på mus, der efter at være behandlet med antistoffet begynder at producere neuroner på normalt niveau igen. Ifølge de forskere, der har været en del af forsøgene, baner strategien med A13 vejen for nye muligheder for diagnoser og behandlinger af Alzheimers.

Hvad er Alzheimers sygdom?

Alzheimers sygdom er en sygdom i hjernen, der som regel rammer ældre.

Sygdommen er den hyppigste årsag til demens og har typiske symptomer som glemsomhed og problemer med at finde ord. Selvom mange tror, at demens og Alzheimers er en og samme ting, så er det ikke tilfældet. Demens er en paraplybeskrivelse på en mængde sygdomstilstande, der alle eder til en vedvarende svækkelse af hjernens funktioner. Alzheimers står for mere end 60% af alle demenstilfælde. 

Alzheimers er opkaldt efter den tyske psykiater Alois Alzheimer. Han opdagede og beskrev symptomerne til Alzheimers allerede i 1906.

Infektionstal

Infektionstal lyder ikke rart og det er det heller ikke, hvis de er høje. Her kan du se, hvad infektionstallet skal ligge på, for at være sund og rask.

 

Anbefalet til dig