Sommeren er over os - og dermed er det nu også høj sæson for meget lækkert frugt og grønt.
Både ærter, majskolber, jordbær og i særdeleshed meloner er et hit hos danskerne.
Men selvom melon er utrolig lækkert inden i - så er det altså ikke altid tilfældet uden på. Det betyder også, at der kan være en risiko forbundet med at skære en melon, uden at have skyllet den først.
For selvom det er det inde i melonen at du spiser, så kommer kniven du skærer den med, i kontakt med melonens overflade - og dén er altså ikke altid særlig delikat. Netop meloner tænker mange nemlig ikke over at vaske først, fordi det ikke er skralden man spiser.
Den kan nemlig være fyldt med bakterier, der kan give både opkast og diarré.
Derfor advarer Fødevarestyrelsen nu om, at man altid bør huske at skylle meloner - og frugt generelt - inden man skærer det ud.
“HUSKER DU AT SKYLLE VANDMELONER, HONNINGMELONER OG NETMELONER?,” starter opslaget med store bogstaver.
"Hvert år giver frugt og grønt fra især udlandet opkast og diarré hos flere forbrugere på grund af bakterier og virus. Det gælder også meloner," skriver de i et opslag på Facebook.
"Skyl derfor vandmeloner, honningmeloner, netmeloner og andre meloner, før du skærer dem ud med dine rene køkkenredskaber," lyder opfordringen fra Fødevarestyrelsen.
"Fødevarestyrelsen anbefaler generelt, at du skyller al frugt og grønt grundigt, inden du spiser det," slås der fast til slut i opslaget.Find den perfekte vandmelon
Det kan føles som rent lotteri, om den vandmelon du har med hjem fra supermarkedet er værd at sætte tænderne i.
Det kan virkelig være en trist oplevelse, hvis du får fat i en melet og smagsløs af slagsen. Føj! Det er ikke sådan, den perfekte vandmelon skal være. Derimod skal den være sød og have sprød tekstur. Hvordan finder du den perfekte vandmelon? Det kan du få tips til her: