Kaniner på antidepressiver kan være nøglen til mysteriet om kvinders orgasme

Sundhed
Kaniner spiller en nøglerolle i at finde ud svaret på, hvor kvinders orgasmer stammer fra. Foto: Privatfoto
Forskere har fundet ud af, at kvinders orgasme kan være en gave, som evolutionen har givet menneskeheden.

Mest læste i dag

Det er ingen hemmelighed, at vejen til kvinders orgasmer i mange år været et mysterium for nogle mænd, men ifølge avisen The Guardian så har en gruppe forskere undersøgt det såkaldte mysterium nærmere.

Forskere fra bl.a. det amerikanske universitet University of Cincinnati spekulerer i, at den kvindelige orgasme stammer fra en evolutionær refleks, der opstår, når æg frigives under sex. Det fænomen kender man også fra dyreverdenen, da det bl.a. stadigvæk forholder sig sådan ved kaniner. 

Frank fik drømmejobbet

Og netop en koloni af kaniner kom til at spille en hovedrolle i forsøget. Teorien blev nemlig testet ved, at forskerne satte 12 hunkaniner på en noget anderledes diæt. 

Udover tørfoder, hø og andet kaninmad, fik de også det antidepressive middel Prozac, som beviseligt mindsker kvinders sandsynlighed for at opnå orgasme. De tolv kaniner blev så sat sammen med hankaninen Frank, hvorefter forskerne observerede, hvor mange æg de enkelte kaniner frigav, når de havde sex med Frank. 

Resultaterne talte sit eget klare sprog. 

De kaniner, som spiste en diæt krydret med Prozac, frigav 30 procent færre æg end dem, der ikke fik antidepressiver som en del af aftensmåltidet men stadigvæk parrede sig med den mandlige kanin. 

Resultaterne taler ind i teorien om, at medicinen påvirker ægløsningen via en mekanisme, der opstår i nervesystemet under sex. Derudover støtter den også op om en ældre teori, der går på, at netop kaniner skal gennemleve en tilstand, der minder om en orgasme, før der frigøres hormoner og æg i dem. 

Hvis man vil læse mere, så er forskningen er publiceret i det amerikanske tidsskrift: lige her. 

 

Anbefalet til dig