Kvinde spiste tun hver dag: Det skulle hun aldrig have gjort

Af: Mie M.B

|

01/07/2025

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun troede, det var sundt

Lige nu læser andre også

Maven knurrede efter noget nemt og proteinrigt, og tun virkede som det oplagte valg.

Det blev starten på et mareridt for Nasha Montgomery fra Alabama, der hurtigt gjorde tun til fast inventar i alle dagens måltider.

Dåserne blev åbnet i en lind strøm, og hun lavede store portioner tunsalat, der røg på morgenmads-kiks, i frokostsandwich og på aftensmadstallerkenen, hvis der var rester.

"Jeg spiste tun næsten hver dag i omkring fire måneder," fortalte Nasha, der til sidst blev kendt for “tun-tid” på jobbet, fordi kollegerne altid så hende åbne en ny dåse.

Men da månederne gik, begyndte kroppen at sige fra. Først med træthed og kvalme. Siden blev musklerne svage og begyndte at krampe.

Hænder og fødder blev følelsesløse, og der kom en metallisk smag i munden. Det værste kom, da hårsække begyndte at falde ud én efter én. Det fortæller Ladbible.

"Jeg troede først, det var stress fra mit nye job," sagde Nasha. Men en tur til lægen afslørede en diagnose, der sendte chokbølger gennem hendes liv: kviksølvforgiftning.

Cleveland Clinic advarer om, at symptomerne kan udvikle sig til rystelser, hukommelsestab, dobbeltsyn og kramper.

Herefter ventede seks til otte måneders hård detox for at få kviksølvet ud af kroppen. Livet blev vendt på hovedet.

"Jeg troede, jeg gjorde noget godt, men det vendte fuldstændig op og ned på mit liv," sagde hun.

I dag er tunen kun til særlige lejligheder, højst en enkelt gang om måneden. Selvom prikken stadig mærkes i fingre og fødder, slap hun for varige skader.

Nashas historie viser, at selv det mest sunde valg kan få konsekvenser, der ikke var skrevet på dåsens label.

Anbefalet til dig