Læge advarer: Derfor må du aldrig holde en prut inde

Af: Ida Hansson

|

12/08/2023

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er faktisk mere 'farligt' end man måske skulle tro.

Lige nu læser andre også

Du har en vind du bliver nødt til at slippe, men du er et sted med mange mennesker, så du er bekymret for, om den kan være højlydt eller endnu værre - stinke.

Uanset hvad, så er du altså nødt til at gøre det med det samme - vi gør det jo allesammen.

Men en NHS-læge har afsløret den dystre grund til, hvorfor du aldrig bør holde dine prutter inde.

Dr. Karan Raj skrev på TikTok og forklarede, at folk i gennemsnit prutter omkring 14 gange om dagen. Det skriver The Sun.

"Jo flere, jo bedre. Hvis nogen fortæller dig, at de ikke prutter, lyver de, og du bør afvise dem med det samme, ellers har de fået en tarmobstruktion, hvilket er en medicinsk nødsituation," jokede han.

NHS-lægen forklarede sine 4,2 millioner TikTok-tilhængere, at den gennemsnitlige 'pruttevolumen' er nok til at fylde en mellemstor ballon.

"Hvis du holder en prut for længe inde, kan den blive reabsorberet i dit blodcirkulation og pustet ud, når du ånder ud," advarede han.

Dette kan betyde, at din ånde lugter ret dårligt.

En ekspert sagde tidligere, at det at holde en prut inde kan forårsage udspilning af maven.

Professor Clare Collins, en ernærings- og diætetisk ekspert ved University of Newcastle sagde, at det at holde luft inde for længe betyder, at opbygningen af ​​tarmgas til sidst vil undslippe via en ukontrollerbar prut.

"Den første prut på din dag er normalt den største. 75 procent af prutterne produceres af bakterier i tyktarmen. Fordøjelsesføde, der ikke nedbrydes, tygges op af bakterier, der producerer mikroskopiske prutter, og disse akkumuleres, før de bliver til dine almindelige prutter," forklarede Dr. Karan.

"25 procent af prutter er sluget luft, som du ikke bøvser, og opløst gas kommer fra blodet, der trænger ind i dine tarme. 99 procent af en prut er ikke-stinkende gasser som brint, kuldioxid og metan," tilføjede han.

Han tilføjede, at brint og metan er brandfarlige, hvorfor man kan tænde en prut - selv om han var klar til at påpege, at dette ikke var anbefalet.

Anbefalet til dig