Læge advarer: Derfor skal du ikke tisse i badet

Af: Thea Andersen

|

29/08/2023

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En læge advarer nu om at tisse i badet.

Mest læste i dag

Vi har nok alle sammen prøvet at tisse i badet mindst én gang, ikke sandt? Uanset om du synes, det er praktisk og sparer tid, eller om du synes, det er ulækkert, men har gjort det ved et enkelt uheld, er det ikke en usædvanlig ting at gøre - selvom de fleste af os nok aldrig ville indrømme det.

Ikke desto mindre advarer en læge nu om, at vi ikke bør det at gøre tisse i badet til en vane, da det faktisk kan udløse alvorlige sundhedsproblemer, der kan påvirke, hvor ofte vi skal på toilettet hver dag.

Ifølge Dr. Teresa Irwin, der er gynækolog, er det at tisse i badet ikke nødvendigvis dårligt for kvinder, men det kan være skadeligt, hvis det gøres for ofte, skriver Mirror.

I en video, delt på hendes TikTok-konto @dr.teresa.irwin, udtaler Dr. Irwin, at tisse i badet faktisk kan være gavnligt for kvinder, hvis det gøres sparsomt, fordi at stå oprejst tillader blæren at tømme sig fuldstændigt, da den ikke bliver begrænset af bevægelsen ved at sidde eller squatte.

Men du bør ikke tilføje tisset til din daglige bruserutine, da du faktisk kan tvinge dig selv til at få urininkontinens, også kaldet urinlækage, der er en ufrivillig vandladning.

Lægen siger, at din hjerne med tiden vil begynde at associere lyden af rindende vand med trangen til at tisse, så hver gang du åbner en vandhane - selv bare for at vaske op - vil du føle trang til at skynde dig på toilettet.

"Jeg ved, der har været nogen forvirring om de negative virkninger af at stå op og tisse i badet, så jeg vil gerne afklare nogle ting. At tisse i badet er faktisk en korrekt måde at tisse for kvinder, fordi det tillader dig at tømme din blære helt," siger hun og tilføjer:

"Én ting, der kan ske ved konstant at tisse i badet, er, at det kan blive en udløser, så hver gang du hører vand, om det er opvasken, håndvasken eller bruseren, kan det udløse trangen til at tisse, fordi det bliver en udløser. Det er, hvis du gør det hele tiden. Hvis du kun gør det lejlighedsvis, vil det normalt ikke være et problem. Den anden ting er, at din urinstråle sandsynligvis vil være lidt langsommere, når du er i badet. Men det er ikke skadeligt. Faktisk er det godt, fordi det ikke tvinger dig til at lægge meget stress og belastning på dig selv, når du tisser med kraft."

Flere brugere har takket Dr. Irwin for at dele informationen, da de ikke havde nogen idé om det.

"Godt at vide!" skrev en bruger.

"Det vidste jeg ikke," lød det fra en anden, mens en tredje skrev:

"Wow, det giver meget mere mening."

Anbefalet til dig