Læge forklarer: Derfor er huden på kønsorganerne mørkere end resten af ​​kroppen

20/7/22 06:41

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Har du nogensinde undret dig over, hvorfor dine kønsorganer har en mørkere farve end på din krop?

Det er altid vigtigt at huske, at hver krop er anderledes. Der er forskellige gener og kulturelle træk, som spiller en stor rolle i at gøre os unikke.

Men har du nogensinde undret dig over, hvorfor dine kønsorganer har en anden farve end din krop?

I dette tilfælde er der en speciel grund til, hvorfor ædlere dele dernede er en anden tone end resten af ​​din krop. Urolog, kirurg og seksualunderviser Rena Malik sagde, at det skyldes hormoner og testosteron, såvel som seksuel aktivitet. Det skriver Daily Star.

"At have mørkere hud i kønsregionen er ret normalt. Faktisk sker det for hver enkelt person. Det sker normalt meget gradvist og har en tendens til at blive mørkere med alderen," forklarede hun.

Hormoner som testosteron har en effekt på melanocytter, de celler, der er ansvarlige for at producere melanin og bestemme farven. Eksperten sagde, at kroppen gennemgår en række processer, som involverer et skift i hormoner, såsom pubertet eller graviditet.

Og den anden grund kan være forskellige former for friktion, såsom sex, såvel som hårfjerningsprodukter.

"Dette er helt normalt. Hvis du virkelig gerne vil undgå at have mørkere hud i et genital område, kan du prøve at undgå friktion," tilføjede Rena Malik.

"Så du kan prøve at bære løstsiddende tøj og holde din hud fugtet. Du bør også undgå hårfjerning med ting som voksning eller barbering, og derefter bære tøj, der leder sveden væk for at holde det tørt," fortsatte hun.

Hvis huden har gennemgået drastisk misfarvning, råder Rena til at kontakte lægen.