Lækket corona-rapport afslører: Nye forsøg ser ud til at virke

17/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

125 personer har indtil videre været en del af forsøget. Foto: Shutterstock
Amerikanske forskere har haft held med de første forsøg med at bruge Remdesivir mod coronavirus. Det viser en lækket rapport, som Stat News har fået indblik i.

Mest læste i dag

Nu ser det ud til, at der muligvis er godt nyt på vej i kampen mod coronavirus. Det fortæller sundhedsmediet Stat News. Ifølge mediet viser en ny rapport, som er blevet lækket, at det første forsøg med et lægemiddel peger i den rigtige retning. 

Konkret drejer det sig om et lægemiddel ved navn Remdesivir, som tidligere bl.a. er blevet brugt til at behandle ebola-patienter. Rapporten fortæller, at de har første forsøg tyder på, at Remdesivir  har en positiv-virkning, når det gives til corona-patienter. Indtil videre har 125 været en del af forsøget, der finder sted i Chicago. Resultaterne fra disse forsøg viser, at Remdesivir er effektivt mod patienter, der har høj feber og åndedrætsbesvær. 

Det sker der nu

Forsøget startede i januar. Remdesivir har tidligere vist sig effektivt mod SARS og MERS, derfor rettede forskerne deres interesse mod netop dette lægemiddel. 

Der er dog lang vej endnu. Forsøget skal breddes ud. På trods af de overvejende positive resultater, så er 125 personer forsat det, som man i videnskabelige sammenhænge, ville kalde en lille datamængde. Det skal altså undersøges, om Remdesivir forsat er effektivt, når man breder behandlingen ud. Såfremt det lykkedes, så er det op til de amerikanske myndigheder, om man vil godkende behandlingen. 

 

Anbefalet til dig