LIGE NU: Nu går kontakttallet igen den forkerte vej

Foto: Shutterstock
Nu står det klart, at kontakttallet igen kravler op ad.

Mest læste i dag

Tirsdag deler sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke en nyhed, der viser, hvorfor det fortsat er vigtigt, at man holder afstand og bruger mundbind. Et af de vigtige tal under coronapandemien har været kontakttallet. Lige siden starten har regeringen og sundhedsmyndigheder brugt netop dette tal som en markør for, hvordan smitten bevæger sig. 

Groft sagt så aftager coronavirus, når tallet er under 1.0, er stabil når tallet er 1.0 og accelerer, når tallet er højere end 1.0. I sidste uge jublede både politikere og sundhedsmyndigheder, da kontakttallet - efter en længere periode på den forkerte siden af 1.0 - igen røg under den magiske grænse. Glæden varede dog ikke længe, fortæller sundheds- og ældreministeren tirsdag, hvor han også kommer med en opfodring til borgerne. 

Nu stiger det igen

Selvom kontakttallet er steget, så hæfter sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) sig ved, at ikke har overskredet 1.0. 

"Serum Instituttets seneste kontakttal er beregnet til 1,0. Antallet af bekræftede tilfælde har således i den seneste periode været stabilt," skriver sundheds- og ældreministeren. I sidste uge ramte kontakttallet 0.8 for første gang i lang tid. Det betyder, at virussen var aftagende. Det nye tal er lig med, at hver coronasmittet smitter en anden.  

Magnus Heunicke fortsætter:  "Rundt om i Europa stiger smitten. så lad os holde fast i den stabile udvikling i Danmark – vi ved, hvor hurtigt smitten kan stige." 

 

Anbefalet til dig