Æblet er en meget almindelig og populær frugt, og de fleste har nok stået med kernehuset og overvejet, om det ville kunne spises. Mange har nok fået fortalt, at æblekernerne indeholder noget giftigt, og det er faktisk er sandt. Men der er mere til historien, og det er ikke så farligt, som det lyder.
Det skriver det tyske medie Familie.
I kernerne findes der noget, der hedder amygdalin, og i amygdalin er der hydrogencyanid, som er giftigt Dette er naturens måde at beskytte frugten på ved at holde dyr væk, der kunne tænke sig at spise dem.
Amygdalin er ikke farligt, hvis kernerne blot sluges hele, for så passerer de gennem kroppen uden at frigive noget giftigt.
Problemet opstår først, når kernerne tygges. I hvert fald hvis man spiser det i en stor mængde.
Hvor meget gift, der faktisk kan komme ud af æblekernerne, afhænger af æblesorten. Men selv fra de mest "giftige" kerner, er mængden af frigivet gift meget lille.
For at komme i farezonen skal man spise omkring 150 æblefrø på én gang, hvilket er langt mere, end de fleste nogensinde ville overveje.
Så næste gang du tager en bid af et æble, behøver du ikke at bekymre dig om kernerne, medmindre du planlægger at spise dem i en ekstremt stor mængde!