Mange nye indlagte det seneste døgn: Ikke set højere siden maj

05/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det seneste døgn er især antallet af indlagte coronasmittede steget.

Mest læste i dag

Mandag er der nok en gang nye coronatal fra Danmark. De stammer fra Statens Serum Institut, som hver dag indsamler og offentliggør de dagsaktuelle tal, der viser, hvordan epimdemien spreder sig i Danmark. 

377 - så mange flere er blevet konstateret smittet det seneste døgn, fortæller institutet. Det er i den lavere ende af de daglige tal, som danskerne har vænnet sig til i sensommerens oplblusning af coronavirus. Desværre tager et andet tal et stort nøk i vejret. Det er antallet af indlagte, der er steget med 18 fra søndag til mandag. Dette tal er vigtigt, da det viser, hvor godt sygehusvæsenet kan følge med. 

Det seneste døgn har der været et dødsfald, hvor brugeren har været smittet med corona. 

Nu banker myndighederne på

Denne mandag bliver også dagen, hvor Arbejdstilsynet igangsætter et målrettet tilsyn for at forebygge smittespredning af COVID-19 på virksomheder over hele landet. Det sker på baggrund af den udbredte smitterisiko i store dele af Danmark.

Omkring 50 tilsynsførende vil de næste to uger besøge butikker, restauranter, barer, slagterier og minkfarme. Brancherne er udvalgt på baggrund af konkrete eksemler på smittespredning eller et stort antal kunder eller gæster, som gør det særligt udfordrende at forebygge smittespredning.

Det fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

"Vi skal alle bidrage til at få situationen med corona under kontrol. På landets virksomheder har arbejdsgiverne et særligt ansvar for at sikre, at man efterlever retningslinjerne om at mindske smittespredningen. Nu sætter Arbejdstilsynet så ekstra ind for at understøtte og sikre, at det også sker i praksis."

Han fortæller desuden, at de tilsynsførende under besøgene vil have fokus på vejledning, men vil give strakspåbud, hvis arbejdsgiveren ikke har truffet effektive foranstaltninger til at forebygge smittespredning. Indsatsen har fokus på smitterisiko og vil dermed ikke være en systematisk gennemgang af andre væsentlige arbejdsmiljøproblemer. Men Arbejdstilsynet vil stadig reagere, hvis de tilsynsførende konstaterer arbejdsmiljøovertrædelser, som udgør en betydelig fare.


 

 

Anbefalet til dig