Militær søvnmetode: Sådan falder du i søvn på bare 2 minutter

15/09/2023

Thea M. Andersen

Foto: justin_agustin / TikTok
Har du svært ved at falde i søvn? I så fald bør du prøve denne metode.

Mest læste i dag

En metode, der hævder at kunne hjælpe folk med at falde i søvn på bare to minutter, har taget sociale medier med storm. Kendt som 'den militære søvnmetode', kommer den fra den amerikanske hær og er nu blevet populær på TikTok.

Denne teknik, der er blevet delt af fitness coach Justin Agustin, med over 1,7 millioner følgere på det sociale medie, hævder at kunne hjælpe de fleste mennesker med at falde i søvn på bare to minutter. Justin Agustin har vist sine følgere, hvordan man udfører teknikken, og en af hans videoer er blevet set over 7,2 millioner gange.

Han hævder, at det tager seks ugers træning, før teknikken vil fungere for 96% af dem, der prøver den, skriver Mirror.

Metodens oprindelse går faktisk flere årtier tilbage.

Den kan have været beskrevet første gang i 1981 i bogen "Relax and Win: Championship Performance" af Lloyd Bud Winter. Forces.net beskriver metoden som følger:

  1. Slap af i ansigtet: Start med at slappe af i hele dit ansigt. Luk øjnene og træk vejret langsomt og dybt. Slap derefter langsomt af i alle dine ansigtsmuskler - det gælder både pande, kæbe, kinder, mund, tunge og øjnene.

  2. Slap af i skuldrene og armene: Lad spændingerne slippe i skuldrene og armene. Slap af i nakken og skuldrene og mærk, hvordan du synker ned i stolen eller sengen. Gentag processen for begge arme.

  3. Slap af i brystet: Pust ud og slap af i brystet, samtidig med at du holder dine skuldre og arme afslappede.

  4. Slap af i benene: Start med dit højre lår og lad det synke ned i stolen eller sengen. Gentag derefter processen med dit højre skinneben, ankel og fod. Gentag processen for dit venstre ben.

  5. Rens dine tanker: Prøv at få et afslappende billede i dit hoved. Hvis det ikke virker, kan du gentage ordene "Tænk ikke" i ti sekunder for at distrahere dig selv fra de tanker, der ellers kunne holde dig vågen.

Justin Agustin forsikrer sine følgere om, at hvis de "træner dette hver aften i seks uger, bør de kunne falde i søvn inden for to minutter efter at have lukket øjnene."

Brugere på TikTok og andre sociale medier bekræfter teknikkens effektivitet, især dem, der har lidt af søvnproblemer som følge af PTSD.

"Jeg er vokset op i en militær familie og lærte dette. Jeg havde også en veteran som psykologilærer på college, der lærte mig det. Det virker bestemt," udtalte en bruger på TikTok.

"Min læge lærte mig denne teknik med små variationer, da jeg havde søvnløshed på grund af PTSD. Tro mig, det virker 100% når du først får det lært," lød det fra en anden, mens en bruger på Twitter, der går under brugernavnet @Jontafkasi, skriver, at metoden måske endda havde helbredt hans fire årtiers søvnløshed:

"Det kan være lidt tidligt at blive begejstret, men efter 40 års søvnløshed fik jeg en nogenlunde søvn i nat... Jeg vil være imponeret (og lidt irriteret), hvis det var så simpelt. Militær metode."

Anbefalet til dig