Moderat træning bedre for langtidshukommelsen end intens træning, hævder ny undersøgelse

29/9/22 03:36

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
At træne er godt for både kroppen og sindet, men vidste du, at den type træning, du laver, kan påvirke din langtidshukommelse?

De sundhedsmæssige fordele ved at træne er veldokumenterede – fra forbedring af det generelle humør til vægtstyring, reduktion af risikoen for sygdomme og styrkelse af knogler og muskler.

En ny undersøgelse har yderligere undersøgt træningens kraft på hjernens sundhed, specifikt hvordan forskellige typer træning påvirker en persons hukommelse.

Resultaterne var overraskende for eksperter, som bemærkede, hvordan enten moderat eller intens træning påvirkede forskellige aspekter af hukommelsen.

Forskningen fremhævede yderligere, hvordan forskellige aktivitetsniveauer påvirker forskellige dele af hjernen. Det viser sig, at mængden af ​​indsats, du lægger i træning, kan forbedre enten din episodiske eller din rumlige hukommelse. Det skriver Mirror.

I en undersøgelse offentliggjort tidligere på måneden i Scientific Reports, viste det sig, at den type træning, du går i gang med, har effekter på forskellige aspekter af en persons hukommelse.

Forskere fra Dartmouth University i Hanover, New Hampshire, troede oprindeligt, at intens træning var bedre for hukommelsen, men dette viste sig ikke at være tilfældet.

Denne konklusion blev lavet efter data blev indsamlet fra 113 deltagere ved hjælp af en FitBit til yderligere at analysere hukommelsestest vedrørende fitnessdata.

Hukommelsestest inkluderet i forskningen var en assorteret liste af ord, se en kort video og derefter besvare spørgsmål om det, studere flashcards, der stimulerede fremmedsprogslæring og erindring af objekter placeret i et rum.

Forskerholdet fandt ud af, at de, der dyrkede motion, blev anset for moderate, scorede bedre på episodiske hukommelsestests. Alternativt præsterede de, der udførte øvelser, der blev anset for intense, bedre med hensyn til rumlig hukommelse.

Episodisk hukommelse refererer til den bevidste erindring af en personlig oplevelse, der indeholder information om, hvad der er sket, og også hvor og hvornår det skete.