Motion: 55.0000 danskere cykler på arbejde i maj

01/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Cyklistforbundet/Marie Hald
1. maj går startskuddet for Cyklistforbundets månedlange og landsdækkende maj-kampagne Vi Cykler Til Arbejde. 55.0000 danskere fordelt på knapt 6.000 hold fra 2.000 virksomheder cykler med.

Mest læste i dag

Mange danskere kunne få dækket deres daglige motionsbehov, hvis de lod bilen blive i garagen og istedet cyklede til arbejde. Det er en af grundene til, at Cyklistforbundet står bag den nye kampagne, der søsættes onsdag.

"Vi Cykler Til Arbejde handler om at have det sjovt med kollegaerne og om at sige ja til en sundere og grønnere hverdag," siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

"Selvfølgelig er der medarbejdere, for hvem cyklen aldrig vil blive relevant, fordi afstanden er for stor. Men for mange medarbejdere kan det blive lige præcis det lille skub, som gør forskellen på at tage cyklen eller bilen."

Der er for arbejdsgiverne store fordele ved at bakke op om cykling i hverdagen. Hvis der blev cyklet bare en tiendedel mere end i dag, kan sygefraværet ifølge Dansk Industri reduceres med 267.000 dage.

"Set i lyset af, at 47% af alle pendlerture for beskæftigede i Danmark er 10 km eller derunder, er det bestemt ikke urealistisk at få flere til at cykle mere i hverdagen," siger Klaus Bondam.

Fakta: Vi Cykller Til Arbejde

- Vi Cykler Til Arbejde handler ikke om at cykle hurtigst eller længst, men om at komme på cyklen så mange dage som muligt. Man kan cykle på alle typer cykler – også elcykler – og cykelturen til toget eller bussen tæller også som en cykeldag.

- Både små virksomheder landet over og store virksomheder som TDC, Nykredit og Novo Nordisk har tilmeldt hold til årets kampagne. Ca. 55.0000 danskere fordelt på knapt 6.000 hold fra 2.000 virksomheder deltager i kampagnen. Årets hovedpræmie er et rejsegavekort til Ruby Rejser på 10.000 kroner til alle på vinderholdet.

- Mange virksomheder bruger kampagnen som ramme til at styrke fællesskabet og trivslen på arbejdspladsen.

 

Anbefalet til dig