Nu skal der forhandles: Disse kan åbne i næste omgang

Sundhed
Samfundet lukker mere og mere op, men danskerne skal fortsat tage deres forholdsregler. Foto: Shutterstock
Nu er der sat ord på, hvilke dele af Danmark, der kan lukkes op.

Mest læste i dag

Statens Serum Institut er netop kommet med en ny rapporr, hvor instituttet har regnet på smittetrykket i Danmark, hvis forskellige nye institutioner eller brancher åbnes op efter nedlukningen. Rapporten skal danne grundlag for partiledernes debat om en mulig udvidelse af fase to af genåbningen, derfor er den onsdag morgen sendt til dem. 

Det er et udvalg af eksperter, der står bag rapporten fra Statens Serum Institut. 

København er fortsat hårdest ramt af coronaen, derfor har hovedstaden og de omkringliggende regioner været centrale i regnestykket, da det er i denne del af Danmark, at smittetrykket vil være højest. 

De burde kunne åbne i dag

Ekspertudvalget har regnet sig frem til, at antallet af indlagte kan holdes under 150 i Region Hovedstaden - samt under 50 i Region Sjælland - selvom genåbningens fase tre rykkes frem.

Denne har ellers været skemalagt til at skulle gå i gang 8. juni, men kan nu muligvis flyttes til 1. juni uden, at det vil skabe problemer med kapaciteten i sundhedsvæsnet på Sjælland. Ifølge Statens Serum Insitut burde disse kunne åbne igen i løbet af fase tre: 

  • Forbuddet mod forsamlinger hæves til 30-50, herunder udmelding om anbefalinger til bryllupsfester, konfirmationsfester mv.
  • Åbning af kulturaktiviteter, fx museer, teatre, kunsthaller, biografer og akvarier, udendørs forlystelsesparker*, øvrige zoologiske haver, botaniske anlæg mv. samt sommeraktiviteter for børn og unge
  • Åbning af dele af den offentlige sektor, der er særligt udsat for ”sagspukler”
  • Åbning af offentlige forskningsaktiviteter, der kræver tilstedeværelse
  • Åbning af voksenuddannelse målrettet ledige (fx arbejdsmarkedsuddannelser) og sprogcentre
  • Åbning af højskoler mv.
  • Åbning af indendørs idræts- og foreningsliv (fx aftenskoler)

Klokken 12 onsdag tager partilederne hul på de politiske forhandlinger om næste fase af genåbningen. 
 

 

Mest læste

Han lavede planken hver dag i en uge: Her er resultatet Har du nogensinde undret sig over, hvad sker der, hvis man holder en planke hver eneste dag i en uge? En fitnessredaktør besluttede at finde ud af det.
Uden brug af mælk og sukker: Tilsæt dette til din kaffe for at fremme vægttab og mindsker appetitten Forfatteren bag opskriften hævder selv, at siden han tilføjede den særlige ingrediens til den daglige kaffe, har han tabt 6 kilo.

Anbefalet til dig