Nyt fra Sundhedsstyrelsen: Anbefaler vaccine til børn mellem 2 og 6 år

Foto: Shutterstock

Igen i år anbefaler Sundhedsstyrelsen alle over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme og at sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til sårbare borgere bliver vaccineret mod influenza.

Som noget nyt anbefales også, at børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret. 

Her gives vaccinationen via en næsespray, som skal beskytte børnene mod influenza.

Læs også

Michael Falch indrømmer: Kastede kniv i øjet på dreng

“Når vi i år vælger at anbefale vaccination mod influenza til de yngste børn i alderen 2-6 år, har det haft afgørende betydning for os, at vi ved at vaccinere de 2-6-årige forventer, at vi kan bremse influenzasmitten markant. Samtidig vil influenzavaccination beskytte børnene selv og deres mindre søskende og ældre familiemedlemmer, der kan blive rigtig syge af influenza,” forklarer vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, der frygter den kommende influenzasæson.

”Vi er bekymret for, at den influenzasæson vi går ind i bliver hård, fordi vi havde meget lidt influenza i de to foregående år og derfor vil vi gerne beskytte flest mulig. Så ved at få en høj tilslutning både hos børn og voksne kan vi tage mest mulig smitte ud af efteråret og vinteren”, fortæller Helene Probst i en pressemeddelelse.

Børnene skal ikke stikkes

Vaccination mod influenza til børn gives som en næsespray, lyder det fra Sundhedsstyrelsen. 

”Børnene skal ikke stikkes. Vaccination mod influenza til børn gives som en næsespray, og de vil kunne blive vaccineret enten hos egen læge, på visse apoteker og hos private vaccinationsklinikker, der tilbyder influenzavaccination. Det gør det nemt for forældre at få passet en tid til vaccination ind i en travl hverdag,”, siger Helene Probst.

Læs også

Mette Frederiksen sender direkte hilsen: "Jeg kan høre, at nogen er både skuffede og vrede"

Børn der ikke tidligere er blevet vaccineret mod influenza skal vaccineres to gange med mindst fire ugers mellemrum for at være bedst beskyttet, oplyser Sundhedsstyrelsen, som samtidig slår fast, at der bliver tale om et gratis og frivilligt tilbud.