Nyt studie afslører: Kvinder der spiser mere end tre æg om ugen, har lavere kropsvægt

12/9/22 09:05

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nyere forskning har fundet ud af, at kvinder, der spiser mere end tre æg om ugen, er mere tilbøjelige til at have en bedre lipidprofil og lavere kropsvægt.

Der er en overvældende mængde information derude om, hvordan man taber sig. Fra intermitterende faste til madplaner, der består af shakes, ser det ud til, at nye diæter dukker op hver dag.

Men en nylig undersøgelse har afsløret, at en almindelig fødevare, som du kan spise hver dag, kan hjælpe med at ændre din vægt, selv på en diæt med højere kalorier.

Forskere fandt ud af, at folk, der spiser mere end tre æg om ugen, var mere tilbøjelige til at have en bedre lipidprofil. Det skriver Mirror.

Lipider er fedtlignende molekyler, der cirkulerer i blodbanen og er forbundet med højt kolesteroltal.

Kolesterol og en anden type blodfedt kaldet triglycerider kan ikke cirkulere løst i blodet, så de cirkulerer i 'runde pakker' kaldet lipoproteiner.

Lipoproteiner indeholder en særlig blanding af fedtstoffer og proteiner, som kan forårsage problemer med kolesterol og kan føre til hjertesygdomme.

Undersøgelsen viste, at kvinder med et højere indtag af æg har en generelt bedre lipidprofil sammenlignet med dem, der spiste mindre end et æg hver uge.

De havde også i gennemsnit en lavere kropsvægt, selv med en diæt med højere kalorier.

Dr. Rona Antoni, forskningsstipendiat i ernæringsmetabolisme. BSc (Hons) Nutrition and Dietetics, PhD Nutritional Sciences, sagde: "Dette er en positiv undersøgelse, der viser, at moderat ægforbrug ikke var forbundet med negative resultater hos kvinder, og at de bedste ægspisere havde reduceret følgesygdomme. Dette er en stor forskel mellem denne undersøgelse og amerikanske undersøgelser, hvor større ægforbrug ofte er forbundet med usund livsstil."

Resultaterne af undersøgelsen tyder på, at kvinder, der regelmæssigt spiser æg, har diæter af bedre kvalitet og i gennemsnit er slankere end ikke-ægspisere, hævder Dr. Antoni.