Opdager to nye corona-symptomer: Viser sig især hos børn

04/9/20 10:30

Christian Granhøj Skouboe

Nu er der to nye symptomer, som er værd at holde øje med hos familiens mindste. Foto: Shutterstock.
Nu peger det på, at man bør holde øje med endnu flere ting, hvis man vil sikre, at man ikke er ramt af coronavirus.

Resultaterne fra en stor og nyligt gennemført undersøgelse peger på, at forældre formentligt skal til at holde øje med to helt nye symptomer, når de vurderer om deres børn er coronafri. Det er forskere fra universitetet i den nordirske by Belfast, der gennemførte undersøgelsen. Forskerne undersøgte en lang række blodprøver fra børn, og det førte dem frem til et par interessante konklusioner, fortæller den britiske avis The Mirror

Her lykkedes det dem at finde frem til to nye symptomer, der optrådte i 97 procent af tilfældende. I alt undersøgte forskerne blodprøver fra 1.000 forskellige børn.

Ikke lige så pålidelig

De nye symptomer figurerer endnu ikke på den officielle liste fra National Health Service (det britiske sundhedsvæsen, red.) over de tre vigtigstee corona-symptomer, som man bør holde øje med. De er feber, hoste samt et tab af smag- og lugtesans. Ifølge The Mirror er regeringens  embedsmænd tilbageholdende med at tilføje de nye symptomer, da man helst vil undgå unødvendige bekymringer blandt borgerne.

På tværs af dammen i USA er både diarré og opkast allerede føjet til den officielle liste over symptomer, man bør holde øje med.

Hvis man spørger forskerne bag undersøgelse, mener de, at symptomerne bør tilføjes til den officielle liste. Ved universitetet i Belfast mener man, at de er meget vigtige indikatorer for eventuel smitte ved et bar. Desuden påpeges der, at hoste - som er et af de officielle symptomer - ikke er en lige så pålideldelig indikator på coronavirus hos unge, som den er hos voksne.

Bør tilføjes 

Dr. Tom Waterfield fra universitetet fortæller til BBC:

"Vi har fundet ud af, at diarré og opkastning er symptomer, som nogen børn oplever. Og jeg synes, det er værd at overveje, at tilføje disse til listen over kendte symptomer."

Hoste var også et almindeligt symptom, skønt det optrådte mindre end andre symptomer som feber eller tab af lugt- og smagstab. Disse blev kun fundet i seks ud af 1.000 tilfælde. Hvorimod omkring 50 procent af de blodprøver, der blev testet positiv, viste sige at være fra asymptomatiske børn. Ingen af ​​de 68 forsøgspersoner var blevet alvorligt syge eller havde brug for at komme på hospitalet.