Pas på: Det kan have sundhedsskadelige konsekvenser at 'hive for meget i den'

17/07/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Selvom onani er en form for stresslindring på kort sigt, kan det have den modsatte effekt på lang sigt.

Mest læste i dag

Hvor ofte vi onanerer er ikke et typisk samtaleemne med venner og familie over middagsbordet, så hvad der egentlig er "for meget" onani, afhænger virkelig af alles personlige syn på sagen.

Naturligvis er der visse faktorer at overveje, når man definerer den 'normale' frekvens, såsom alder, helbred og om man har en sexpartner eller ej.

For nogle kan en eller to gange om ugen være normalt, mens andre måske gør det en eller to gange om dagen.

Men hvis du onanerer for meget, vil din krop næsten helt sikkert fortælle dig det, da du med tiden vil begynde at opleve nogle helbredsproblemer. Det skriver Daily Star.

Først og fremmest, før du støder på fysiske bivirkninger, vil du måske overveje, hvad onaniafhængighed gør ved dit psykologiske velvære og personlige forhold.

Ligesom alt det, der giver os glæde, kan onani blive en afhængighed, og det kan påvirke dig i en sådan grad, at du ikke længere er i stand til at vedligeholde dine daglige aktiviteter.

Onani kan bruges til at slippe af med seksuel frustration, men kan samtidig tage tid, som du ellers ville have brugt på at socialisere og faktisk møde potentielle nye sexpartnere - hvis det nu er noget du mangler.

Når du lejlighedsvis møder nye sexpartnere, kan du finde dig selv ude af stand til at opleve glæde ved at have samleje med dem, da du er blevet så vant til at tilfredsstille dig selv, at du ikke længere er i stand til at nyde sex med en anden person.

Hvis du er en mand, er sex måske heller ikke særlig sjovt for din partner, da det at onanere for meget er forbundet med for tidlig udløsning. Dette kan gøre det vanskeligt for dig at udvikle et romantisk forhold og også påvirke din selvtillid negativt.

Afhængigheden kan fange dig i en cyklus af stress, som du ikke er i stand til at håndtere, og selvfølgelig kan stress også føre til alle mulige fysiologiske helbredsproblemer, såsom panikanfald, hjertebanken og forhøjet blodtryk.

Her er de mest almindeligt rapporterede tegn på onaniafhængighed:

  • onanerer så ofte, at det afbryder andre aspekter af dit personlige eller professionelle liv.

  • svært ved at vente på at komme hjem for at onanere, hvilket resulterer i selvfornøjelse på ubehagelige eller upassende steder.

  • at engagere sig i onani som en reaktion på stressende situationer eller følelsesmæssigt ubehag genital irritation eller andre symptomer på skade.

  • svært ved at opnå orgasme med en partner på grund af tab i kønsfølsomhed.

  • føler overvældende skyld eller skam efter at have onaneret.

  • manglende evne til at reducere eller stoppe med at onanere, selvom du vil.

Hvis det bliver en besættelse for dig eller påvirker dit daglige liv, kan det være på tide at tale med din praktiserende læge.

Anbefalet til dig