Pas på: Disse grøntsager skal du ikke spise i en hedebølge

19/7/22 11:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nogle ting skal du faktiskt holde dig fra, når det er varmt udenfor.

At forblive hydreret handler ikke kun om at tømme vand, da det du spiser også spiller en "vigtig" rolle. Eksperterne hos Forbes Advisor, forenet med den kvalificerede ernæringsekspert Abi Roberts, har afsløret de fødevarer og drikkevarer, der skal undgås i den brændende varme.

"Overraskende nok er asparges en af ​​de mindst fugtgivende fødevarer," sagde eksperterne.

"Det skyldes, at det er et naturligt vanddrivende middel, som befrier kroppen for overskydende væske - hvilket betyder, at du skal græde mere, og du mister den væske, du indtager. Diuretika hjælper også din krop med at slippe af med salt, så de er nyttige for kroppen, men bør indtages med måde," tilføjede de.

Eksperterne advarer også om salte snacks, brød, speget kød og sukker.

Salte snacks

Eksperterne kaldte det den "mest dehydrerende" mad. Derfor skal salte snacks som f.eks. svinekød også undgås.

"For meget salt forårsager kaos på nyrerne, så det er vigtigt at begrænse saltindtaget for det generelle helbred," lød det.

Brød

Mange spiser dette til morgenmad, men brød kan faktisk booste det samlede saltindtag i din kost.

Brød, selvom det ikke er forfærdeligt højt i salt pr. skive, er en af ​​de mest almindelige årsager til, at folk har for meget salt i deres kost.

At begrænse mængden af ​​brød, du spiser, vil hjælpe med at reducere det luskede salt, som du ikke engang vidste, du indtog.

Sukker

"Når du indtager sukker, reagerer nyrerne på samme måde, som når de møder salt og trækker vand fra andre dele af kroppen, da nyrerne ikke vil have overskydende sukker i din blodbane," sagde eksperterne.

Udover fødevarer er der også problematiske drikkevarer, der kan føre til dehydrering. Selvom koffein, alkohol og energidrikke kan virke som et åbenlyst nej, kan andre som varm chokolade og smoothies komme som en overraskelse.