Populær drik kan forårsage 'ødelæggende' synstab

05/10/22 17:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Jo mere man indtager af det, jo større skade påfører det øjnene.

Alder er uvenlig mod øjnene, men der er andre faktorer, der kan fremskynde synstab. Ifølge øjenkirurgi Optimax kan de langsigtede virkninger af overdreven alkoholforbrug være "ødelæggende".

Der er mange måder alkohol kan svække dit syn på, men en af ​​de mest alvorlige er optisk neuropati. Det skriver Express.

Optisk neuropati er et samlet begreb, der refererer til skader påført synsnerven i dit øje. Tilstanden udvikles som et resultat af overdreven drikkeri eller rygning.

"Selvom du er smertefri, begynder du at miste dit syn, kæmper for at skelne mellem farver og mister gradvist dit perifere syn," advarer Optimax.

Sundhedsorganet fortsætter: "Dette bliver gradvist værre over tid, og langsigtet forbrug af alkohol på regelmæssig basis er en af ​​hovedårsagerne. Det menes også at være medvirkende til af de ernæringsmæssige mangler, der følger med alkoholforbrug."

Andre måder alkohol kan påvirke synet

Alkoholindtagelse kan også give en række kortsigtede virkninger på øjnene.

"Normalt vil du ikke bare opleve sløret syn efter at have drukket alkohol. Overstadig drikkeri kan forårsage en række problemer med øjensundheden, herunder symptomer forbundet med tørre øjne," advarer Optical Express.

Tørre øjne opstår, når dine øjne ikke laver nok tårer til at forblive våde, eller når dine tårer ikke 'fungerer korrekt'.

Ifølge Optical Express omfatter symptomerne på tørre øjne hævede blodkar i øjnene, som kan give et blodskudt udseende, kløe, irritation og udsving i synet.

Andre advarselstegn omfatter:

  • En følelse af, at føle sig skyldig eller få dårlig samvittighed over drikkeriet

  • Du har brug for en drink om morgenen for at dæmpe dine nerver eller slippe af med tømmermænd.